İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahkeme Roma'ya tatile gidemeyen avukatın ücretinin iadesine karar verdi

Ankara Barosu'na üye avukat Murat Can, eşi ve çocukları ile bir tur şirketinin organize ettiği tatil turu paketinden satın aldı. Tur şirketine bağlı acente, Can Ailesi için gerekli olan biletleri hazırlayarak teslim etti. Ancak, acente personeli, Can çiftinin 9 aylık bebekleri için pasaport çıkarılması gerektiği yönünde bir bilgilendirmede bulunmadı. Can çifti çocukları ile havaalanına gitti. Toplam 3 ailenin katılacağı tura Can Ailesi, bebeklerine ait pasaport olmadığı için katılamadı. Aile olayı yargıya taşıdı. Mahkeme Can Ailesi'nin tur için ödediği ücretin iadesine karar verdi. Can ailesi, manevi tazminat ödenmesi için de kararı Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2018 11:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mahkeme Roma'ya tatile gidemeyen avukatın ücretinin iadesine karar verdi

BEBEK İÇİN PASAPORT GÜNDEME GELMEDİ
EN küçüğü 9 aylık olan 3 çocuk sahibi Can Ailesi, ünlü bir tatil sitesinin, Roma turu tatil paketinden satın almaya karar verdi. 3 gecelik tatil turu 17-20 Haziran 2016 tarihlerini kapsıyordu. Can Ailesi, Ankara'da bulunan SCT Ankara Tur. Org. İç ve Dış. Tic. Ltd. Şti isimli acente ile temasa geçti. Acente görevlisi, tatilde katılacak Can çifti ile 2 çocuklarına ait pasaportları talep etti. Pasaport örnekleri acenteye iletildi. Tatile çıkmaya 2 gün kala, 5 bilet Can ailesine ulaştırıldı. Bu süreçte Can Ailesi 9 aylık bebekleri Defne Deva için pasaport çıkarılmasına ilişkin bir girişimde bulunması, acente görevlisi de bu konuda bir uyarıda bulunmadı.

Can aile 3 çocukları ile 17 Haziran sabahı Ankara'dan yola çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanına zamanında varan Can ailesi, tura katılacak diğer 2 aile ile buluştu. Uçağın kalkış zamanı yaklaştığında bilet kontrolü esnasında, havayolu şirketi çalışanı, Defne Deva'nın da pasaportunun olması gerektiği, aksi taktirde uçamayacağı kaydetti.

Mahkeme, Roma tatiline gidemeyen ailenin ödediği ücretin iadesine karar verdi

Can Ailesi, 9 aylık bebeğin pasaportu olmadığı için, Ankara'ya geri döndü.

ROMA'YA GİTMEK YERİNE ANKARA'YA DÖNDÜLER!
Murat Can'ın eşi Nurgül Arslan Can hemen, temasta oldukları acente personelini aradı. Telefonun mikrofonu açık olduğu için konuşmaları, diğer iki ailenin üyeleri de duydu. Nurgül Arslan Can, bebeğin pasaportu olmadığı için uçuşa izin verilmediğini belirtince acente çalışanının yanıtı "Eyvah, bebek Defne Deva için pasaport gerekli olduğunu atlamışım" oldu. Uçağın kalkış zamanı yaklaşırken, diğer 2 aile uçağa bindi ancak Can Ailesi, geldikleri gibi Ankara'ya geri döndü.

MADDİ MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ
Nurgül Arlan Can, konuyu Aralık 2016'da yargıya taşıdı. Ankara 12. Tüketici Mahkemesinde tazminat talepli dava, SCT Ankara Tur. Ve Tatil.com'un bağlı olduğu Özlatun Otelcilik Turizm ve Tic. AŞ'ye karşı açıldı. Dava dilekçesinde, tatil paketi için ödenen 5230 TL ve yolda harcadıkları 150'nin yanı sıra 10 bin TL manevi tazminat ödenmesi talep edildi.

'KUSUR, DAVACILARA AİT'
Davalı şirketler adına yapılan savunmalarda özetle "Pasaport çıkarılması şirketin sorumluluğu altında değil. Kendi kusurları sonucu, bebeğe pasaport çıkarmadılar. 10 bin TL'lik manevi tazminat talebi fahiş miktarda.Hak etmediğini düşündüğümüz bir kazanç elde etmek istiyorlar" denildi.

ÖDENEN PARANIN İADESİNE KARAR VERİLDİ
Mahkeme, tarafların savunma ve delillerini topladıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, geçen Ekim ayında verdiği kararda, davacı Nurgül Arslan Can'a, tur paketi için ödediği 5 bin 230 TL'nin yasal faizi ile ödenmesine hükmetti. Mahkeme, manevi tazminat talebini ise "Manevi tazminat koşulları oluşmadı" diyerek geri çevirdi. Av. Murat Can, manevi tazminatın reddi yönündeki kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı. 5 Kasım tarihli istinaf dilekçesinde, "Şahsiyet haklarımız ağır biçimde zedelendi" denildi. İstinaf dilekçesinde, 150 TL'lik yol giderinin de ödenmesi talep edildi.

Dinçer Gökçe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber