2018 yılı özür tayinlerinde, okul emrine atanan öğretmenlerin durumu

2018 yılı özür grubu atamalarında, okul emrine atanan öğretmenler, boş norm olmadığı için, ihtiyaç fazlası olarak atanmıştır. Bu durumda, en düşük puanlı öğretmen değil, ihtiyaç fazlası öğretmen norm fazlası olmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Kasım 2018 14:02, Son Güncelleme : 14 Kasım 2018 11:07
2018 yılı özür tayinlerinde, okul emrine atanan öğretmenlerin durumu

MEB bu yıl özür grubu atamalarında il ilçe emri yerine okul emri uygulaması yapmıştır. Yani boş kadro olmayan okullara atama yapmış ve bu şekilde atanan öğretmenlerin kararnamelerinde ihtiyaç fazlası olarak atandıkları belirtilmiştir.

Norm güncellemelerinin tamamlanıp çizelgelerin onaylandığı bu günlerde İl Milli Eğitim Müdürlükleri norm fazlası öğretmen atamalarına hazırlanmaktadır.

Daha önce norm fazlası atama yapılmamasını örneğin görevlendirme yapılmasını gerekçeleriyle yazmıştık. Ve orada norm fazlası atamalarının yarattığı sorunları da ele almıştık. https://www.memurlar.net/haber/780430/

Yine de eski yöntem devam edecek gibi görünüyor. Biz tarihe notumuzu bu noktada da düşmüş mağduriyetleri ve sorunları dile getirmiş olduk.

Konumuza dönecek olursak;

Bu yıl okullara ihtiyaç fazlası olarak atanan öğretmenlerle ilgili sorunlar gelmektedir. Örneğin;

1- Bir ilimizden gelen bilgiye göre ihtiyaç fazlası öğretmen yerine en düşük puanlı öğretmen norm fazlası yapılmaktadır. Oysa ki bu durumda ihtiyaç fazlası olan öncelikli norm fazlası olması gerekir.

2- Yeni norm güncellemelerine göre bu şekilde ihtiyaç fazlası olarak atama yapılan okullarda yeni norm açılmışsa ihtiyaç fazlası olarak atanan öğretmenlerin açılan norma ilişkilendirilip ilişkilendirilmeyecekleri konusu muamma.

Bu konulardan okul idareleri hatta ilçe il yöneticileri bihaber ve bakanlık bu konuda bizim bildiğimiz kadarıyla bir uyarı yapmış değil. Böyle olunca da herkes kafasına göre takılıyor ve ülke genelinde bir birlik sağlanamıyor.

MEB'in uygulamaya yönelik açıklayıcı bir yazıyı yazması gerekir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber