ABD'li şeriften İstanbul Emniyetine övgü...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'nin Orange Country Şerifi Kevin Beary, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü, özellikle de Narkotik Şube Müdürlüğünü çok beğendiğini söyledi.

2. İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansına katılan Şerif Beary, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının ''harika'' olduğunu ve konuların ''çok iyi'' seçildiğini söyledi.

Toplantıda hükümet ve yerel yönetim ilişkileri üzerine sunum yaptığını kaydeden Şerif Beary, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğünü gezdim. Gelişmiş teknoloji kullanıyorlar. Özellikle Narkotik Şube Müdürlüğünü çok beğendim. İki tarafın da benzer narkotik sorunları var. Mesela ecstacy gibi... Mücadele yöntemlerinizle ilgili bilgi aldım'' diye konuştu.

İstanbul gibi, kendisinin yaşadığı kentin de turizm merkezi olduğunu ve yılda 54 milyon turist ağırladıklarını belirten Beary, ''O sebeple hırsızlık, kapkaç, oto hırsızlığı gibi benzer sorunlar yaşıyoruz. Ulaşımın kolaylaştığı günümüzde adi suçlar da küreselleşti. O sebeple adi suçlarda da birlikte hareket etmeliyiz. Bence geleceğin polisliği küresel polislik olacak'' şeklinde konuştu.

İstanbul polisinin kullandığı MOBESE sistemini de incelediğini anlatan Şerif Beary, şunları kaydetti:

''Biz böyle sistemler kullanmıyoruz. Türkiye ve Avrupa'da kapalı devre televizyon sistemleri kullanılıyor. Biz Amerikalılar da öğrenmeliyiz. Hem paradan tasarruf ediyorsunuz hem de birçok konuda polise yardımcı oluyor. 'Büyük ağabey izliyor' gibi tepkilerle ABD'de istenmiyor ama bunun gerekliliğini anlatıp artık kullanmaya başlamalıyız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber