İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan şubatta sahaya iniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçim maratonunu şubat ayı ile birlikte yoğunlaştıracak. AK Parti kaynaklarına göre Erdoğan, şubat ayının ortasında sahaya inecek. Erdoğan, her seçimde olduğu gibi son haftayı İstanbul'a ayıracak ve birçok ilçede mitingler yapacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Kasım 2018 08:48, Son Güncelleme : 15 Kasım 2018 08:50
Erdoğan şubatta sahaya iniyor

AK Parti'de aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yapılıyor. Aday gösterilecek isimlerle ilgili çifte güvenlik araştırması yapılarak, kripto isimlerin partiye sızmasının önüne geçilecek.

AK Parti'yi 2023'e taşıyacak belediye başkanı ve belediye meclisi kadrolarına odaklanılırken bir taraftan aday adaylarının millette karşılığı ele alınıyor. Bu çerçevede milletvekili seçiminde olduğu gibi yerel seçimlerde de aday gösterilecek isimlerle ilgili güvenlik araştırması gerçekleştiriliyor. Aday adaylığı başvurusu sırasında talep edilen sabıka kaydının yanı sıra ihtiyaç duyulması halinde ilave bilgiler de sosyal medya hesapları taranarak temin ediliyor. Bu şekilde şüphe uyandıran kişilerin geçmişe dönük paylaşımlarına da dikkat ediliyor. Seçim bölgelerinde teşkilatlar da devreye sokularak kripto sızmalar önlenmeye çalışılıyor. Bu şekilde FETÖ terör örgütü başta olmak üzere aday gösterilecek isimlerin illegal yapılanmalarla bağı bulunanların elenmesi öngörülüyor. AK Parti'de alınan bu önlemle terör örgütü FETÖ'nün kripto isimler üzerinden yerel yönetimlere sızarak belediye kaynaklarını terör örgütünün hizmetine sunmasının önüne geçilecek.

KAYYUM ATANMIŞTI

Adayların yasa dışı işlerle adının anılıp anılmadığına da dikkat edilecek. Bu kriterler belediye başkan adaylarının yanı sıra belediye meclis üyeleri içinde geçerli olacak. 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile AK Partili Giresun Çamoluk Belediyesi, Konya Ilgın Belediyesi, Erzurum Aşkale Belediye'sine kayyum atanmıştı. AK Parti yönetimi terör örgütleri ile bağlantılı isimlerin yeniden listelerde yer almamaları için büyük özen gösteriyor.

Erdoğan şubatta sahaya iniyor

Seçim kampanyasını diplomasi ve devlet yönetimi ile paralel yürütecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart maratonunu şubat ayı ile birlikte yoğunlaştıracak. AK Parti kaynaklarına göre, şubat ayının ortasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya inecek. Erdoğan, her seçimde olduğu gibi son haftasını İstanbul'a ayıracak. İstanbul'un birçok ilçesinde mitingler yapacak.

Putin ile TürkAkım randevusu

Rusya lideri Vladimir Putin, 19 Kasım Pazartesi günü Türkiye'ye geliyor. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla İstanbul'da düzenlenecek törene katılacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Erdoğan ve Putin'in program dolayısıyla gerçekleştirecekleri görüşmede, ikili ve bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi. İki hattan oluşan TürkAkım'da ilk hat Türkiye'ye, ikinci hat da Avrupa'ya doğal gaz sevk edecek.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber