İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Devlet sıfır vergiyle et getirip satınca, bıraktı!

Türkiye'nin en büyük hayvancılık işletmesi konkordato ikan etti. Kayseri Develi'de ve Adana'da toplamda 36 bin baş Besilik hayvankapasitesi olan Saray Halı Hayvancılık İşletmesi konkordato ilan etti

Haber Giriş : 15 Kasım 2018 08:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Devlet sıfır vergiyle et getirip satınca, bıraktı!

Saray Halı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel yapılan yanlış hayvancılık politikası nedeniyle hayvancılığın yapılamaz duruma geldiğini belirterek Dünya'ya şu bilgileri verdi:"Devlet bize "hayvan ithal edin" diyor ben gidip %25 vergi ödeyerek hayvan ithal ediyorum. Ertesi gün sıfır vergiyle kendisi hayvan ithal ederek bizim önümüzü kesiyor. Böyle hayvancılık politikası olur mu bu şekilde hayvancılık yapılır mı? En son 3000 düve ithal ettik. bunları satmak istiyoruz kimse almıyor. Daha doğrusu değerinde almıyor. Artık bu işi yapamayacak duruma geldik. Ziraat Bankası'ndan kredi istiyoruz kredi vermiyorlar. Otumuz var, yoncamız var hayvan verin hayvan besleyelim diyoruz. Hayvan vermiyorlar.Artık bunu yapabilecek durumda değiliz. Hiç bir borcumuz yok ama kredi alamıyorum."

Necati Kurmel Konkordato talebinde bulunduklarını belirterek hayvancılığı sürdüremeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kayseri Develi'de ve Adana'da iki ayrı işletmede toplamda 36 bin baş kapasitesi olan Saray Halı hayvancılık işletmesi hem bestecilik hem de süt hayvancılığı yapıyor ayrıca kesimhanesi ve süt üretim tesisleri de bulunuyor. Necati Kurmel bir çok hayvancılık. işletmesinın kurulmasına örnek olmuştu.

Kaynak: Tarım Dünyası

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber