Emekli astsubay ve 2 kişi tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de bir evde ele geçirilen patlayıcı maddelerle ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında emekli astsubay O.Y.'nin de bulunduğu 3 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "Terör örgütü üyeliği, bomba bulundurmak" suçlarından tutuklandı.

Hrant Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Fikret Seçen tarafından sorgulanan emekli astsubay O.Y.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi, "patlayıcı madde bulundurmak" ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgularına devam edilen 3 şüpheli tutuklandı. Emekli astsubay O.Y.'nin emniyette alınan ifadesinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek el bombalarını boş bir araziden bulduğunu söylediği öğrenildi.

Dink soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Fikret Seçen'e ifade veren 3 şüphelinin de hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan zanlılar, cezaevine gönderildi. Emekli astsubay O.Y, adliyeden çıkartılırken bazı yakınları tarafından alkışlandı. Diğer zanlılar adliyeden çıkartılırken kapıdaki yaklaşık 20 kişilik grup tarafından alkışlandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan zanlılar, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, yakınları polis araçlarının gidişi sırasında alkış tutmaya devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber