Emeklilik, ucuz araba, kredi vaadiyle dolandırdı

İstanbul'da emeklilik, ucuz araba, KOSGEB kredisi çıkartma gibi vaatlerle birçok kişiyi dolandırdığı öne sürülen Bünyamin İ. suçüstü yakalandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Kasım 2018 16:03, Son Güncelleme : 15 Kasım 2018 16:04
Emeklilik, ucuz araba, kredi vaadiyle dolandırdı

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre Mustafa A. adlı bir kişi, İstanbul Emniyeti Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne giderek, "Cezaevinde ismini Bünyamin olarak bildiğim şahıs beni 15 gün içerisinde erken emekli edeceği söyledi ve 3 bin 960 TL istedi, ben de 700 lira verdim. Ancak sık sık beni araması, buluştuğumuzda sürekli elinde bulunan not defterine bakması ve buradaki numaralarla ilgili çelişkili konuşmaları üzerine şüphelendim. Dolandırıldığımı anladım. Bugün de Bünyamin ile tekrar buluşup paranın geri kalanını verecektim" diyerek şikayetçi oldu.

PARAYI ALMAYA GELİNCE YAKALANDI

Güven Timleri ekipleri, mağdur Mustafa A.'dan Bünyamin İ.'yi arayarak buluşmasını istedi. Buluşmanın gerçekleşeceği Esenyurt'taki parkta polis de önlem aldı. Buluşmaya gelen Bünyamin İ., çevresini saran güven timleri tarafından gözaltına alındı. Polis, zanlının üzerinde yaptığı aramada küçük bir ajanda ele geçirdi. Ajandada yazılı numaraların da mağdurlara ait olabileceğini değerlendiren polis, numaraları aradı. Bu kişiler de polislere dolandırıldıklarını anlattı.

HEPSİNİ FARKLI YALANLA DOLANDIRMIŞ

Mağdurlardan Hasan Y. ve Nesibe E., Bünyamin İ.'nin kendilerini KOSGEB kredisi vaadiyle dolandırdığını anlattı. Hasan Y., "Yakaladığınız ismini Bünyamin diye bildiğimiz şahıs beni ve arkadaşım Şemsettin İ.'yi 'KOSGEB'den kredi çıkaracağım' yalanıyla dolandırdı. Benim 14 bin liramı, arkadaşımın 35 bin lira parasıyla cep telefonunu aldı" dedi. Özer G. de, "Beni adli sicilimi temizleyeceği yalanıyla kandırıp 2 bin 280 lira paramı aldı" ifadesini kullandı. Gülaydın U. kızlarına burs çıkaracağı vaadiyle zanlının kendisinden 260 lira istediğini, Habip E. ise motor satacağını söyleyip 7 bin lira istediğini anlattı.

YAKALANDIĞINI DUYUNCA KARAKOLA KOŞTU

Bünyamin İ.'nin yakalandığını duyan Bahri İ. ise koşarak karakola gitti. Karakoldaki görevlilere "Polis merkezinde dolandırıcı yakalandığını duydum. Ramazan ayında ismini Bünyamin diye bildiğim şahıs bana gümrükten 15 bin TL değerinde araba alacağını söyledi ve bu paranın 13 bin lirasını peşin istedi. Ben vermedim, ancak bu şahısta kimlik bilgilerim var. Bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber