'Malı beğenmedim, iade ediyorum' dedi. Hakim telk celsede boşadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 06:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Polis memuru 36 yaşındaki E.M. boşanma davasında, 31 yaşındaki karısı S.M. için "Mal aldım beğenmedim, iade ediyorum, ne var bunda?" diye konuşunca hákim, "Bu sözleri söyleyen koca asli kusurludur" dedi ve tanık bile dinlemeden tarafları boşadı.

Ankara 5. Aile Mahkemesi'nde geçimsizlik nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasında polis memuru E.M. 3 yıl önce evlendiği eşini "mal"a benzetince salondaki herkes şaşkına döndü. Hákim Sebahatin Ali Erdem, "Bu sözleri sarf eden kocanın kadını manav tezgáhından alınan mala benzeterek, iade etmek istemesi, tüm kusurun kocada olduğunu gösterir" dedi ve boşanma kararı verdi. Hákim Erdem, boşanma karşılığında tazminat ve nafaka ödemeye yanaşmayan kocayı, maddi ve manevi tazminatla birlikte nafaka ödemeye de mahkûm etti. Hákim Erdem, gerekçeli kararına şunları yazdı:

"Mahkemedeki oturumda 'Ben mal aldım beğenmedim, iade ediyorum' sözleri karşısında kocanın evlilik kurumuna bakış açısı, evlilik kurumunu ciddiye almayışı, kadını manav tezgáhından alınan bir mala benzeterek beğenmeyip iade ettiğini belirten sözleri karşısında, tüm kusurun kocadan kaynaklandığı, karısına sevgi ve saygısının bulunmadığı, geçimsizliğin şiddetli boyutuna gelmesinde kusurun kocadan kaynaklandığı anlaşıldığından boşanmalarına. Asli kusurlu koca E.M'nin 5 bin YTL maddi, 3 bin YTL manevi tazminatla birlikte aylık 300 YTL nafaka ödemesine karar verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber