BBP Anayasa paketine karşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanverdi, söz konusu yasal değişikliğin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlamadığını iddia etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Görev süresi bitmiş bir meclise rejimin karakterini değiştiren kanun ve yasaları, geniş kitleler tarafından tartışıp görüşülmeden çıkarttırmak ve bunu halka dayatmak başlı başına yanlıştır'' dedi.

Şanverdi, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yasal değişikliğin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlamadığını iddia etti.

Yasal düzenlemede, 20 milletvekilinin önerisiyle cumhurbaşkanlığına aday gösterilebilmesinin, yüzde 10 barajını aşamayan partilerin tek başına cumhurbaşkanı adayı gösteremeyeceğinin öngörüldüğünü ifade eden Şanverdi, şunları kaydetti:

''Halk, Mecliste grubu bulunmayan ve yüzde 10 barajını aşamayan partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek teşekkülleri, odalar ve birlikler, cumhurbaşkanı adayı gösterememektedirler.

Cumhurbaşkanı adayı ancak 20 milletvekilinin imzasıyla gösterilebilmektedir. Bu da demektir ki halkın seçeceği cumhurbaşkanını hali hazırdaki tabloya göre ya Tayyip Erdoğan ya da Deniz Baykal gösterebileceklerdir. Bunun neresinde halk vardır?''

Şanverdi, ''görev süresi bitmiş bir meclise rejimin karakterini değiştiren kanun ve yasaları, geniş kitleler tarafından tartışıp görüşülmeden çıkarttırmanın ve bunu halka dayatmanın başlı başına yanlış'' olduğunu öne sürdü.

BBP'nin, kurulduğu günden itibaren cumhurbaşkanını halkın seçmesini savunduğunu belirten Şanverdi, iktidar olduklarında bunu gerçekleştireceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber