İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'cüler TSK'ya böyle sızdı: Mülakat senaryosu

FETÖ'nün TSK'ya yerleştireceği örgüt üyelerine 'senaryo mülakat' düzenlediği ortaya çıktı. Mahrem imamların yaptığı sözde mülakatta, FETÖ'cü adayların, komisyonun sorularına vereceği cevaplara ilişkin taktiklerin verildiği belirlendi. Adaylar, mülakat için 5 dakikalık provalar da yaptı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Kasım 2018 08:50, Son Güncelleme : 19 Kasım 2018 08:14
FETÖ'cüler TSK'ya böyle sızdı: Mülakat senaryosu

FETÖ'nün TSK'ya yerleştireceği örgüt üyelerine 'senaryo mülakat' düzenlediği belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar sürerken, itirafçı askerlerin beyanlarıyla örgütün silahlı kuvvetlere nasıl sızdığı da deşifre oluyor.

YÖNERGE HAZIRLAMIŞ

Çaldıkları sorularla TSK'ya yerleşen FETÖ üyelerinin, mülakatı bile örgütün verdiği kopyayla geçtiği tespit edildi. Buna göre, örgüt, askeri mülakatlarda nasıl davranılması gerektiğine ilişkin bir yönerge hazırladı ve bunu mülakata girecek mensuplarına aktardı. Örgüt bunu da 'senaryo mülakat' yöntemiyle gerçekleştirdi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken FETÖ'den gözaltına alınan Selçuk A., itirafçı olarak 'senaryo mülakat'larla ilgili bilgi verdi. Önce mahrem imamın mülakatta sorulabilecek soruları söylediğini aktaran şüpheli A., mülakatı yapan komisyonun karşında nasıl davranılmasına gerektiğine ilişkin şunları aktardı:

İŞTE O TAKTİKLER

"Bana 'İçeri girerken baş selamı ile girin. 'Otur' demeden oturmayın. Oturduğunuzda ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun. Atatürk ilkelerine iyi çalışın. Mülakattan çıkarken 'ailenize de selam söyleyin' denilirse 'aleyküm selam' demeyin, 'baş üstüne' deyin. 'Kız arkadaşınız var mı?' diye sorarlarsa 'var' deyin. 'Okuduğunuz gazeteler hangileri?' diye sorduklarında ise 'Hürriyet, Milliyet, Fanatik ve Fotomaç gibi gazeteleri okuduğunuzu söyleyin' dedi."

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber