MEB, elektronik başvuru forumunda yer alan, çalışmaya dair bilgileri artık istememeli!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Kasım 2018 14:40, Son Güncelleme : 19 Kasım 2018 14:39
MEB, elektronik başvuru forumunda yer alan, çalışmaya dair bilgileri artık istememeli!

Bugün yani 19 Kasım itibariyle, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına başvurular başladı.

Memurlar.net olarak, forum bölümünde, adaylardan gelen bazı soruları cevaplamaktayız. Tıklayınız.

MEB, elektronik başvuru forumunda, şu şekilde bir talepte bulunmaktadır:

"AŞAĞIDAKİ ALANLARI; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A Memur, 2914 Yüksek Öğrenim Personel Kanunu ve 926 Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu Kapsamında Calışanlar DOLDURACAKTIR.
SSK ve BAĞ-KUR Sigortalıları DOLDURMAYACAKTIR"

BU BİLGİYİ İSTEMEK ARTIK GEREKSİZ

Ancak, 657'e tabi öğretmen alırken gerekli olan bu bilgi, sözleşmeli öğretmen alımında gereksizdir.

657'e tabi Memur statüsünde öğretmen alırken bu bilgileri istemek mantıklı idi. Zira özellikle 4A'ya tabi statülerde çalışanlar için muvafakat yazışması yapılması gerekiyordu.

Ancak, 2016 yılından bu yana sözleşmeli öğretmen alınmaktadır. Bu bilgi artık gereksizdir. Zira;

1- Memur statüsünde çalışan birinin sözleşmeli öğretmenliğe geçişi için muvafakate gerek yoktur. Dolaysıyla memur olarak çalışıp çalışmadığı bilgisini almaya gerek yoktur.

2- 2914'e tabi olarak akademik personel olarak çalışan bir akademisyenin, sözleşmeli öğretmenliğe geçişi için muvafakate gerek yoktur. Dolaysıyla, kişinin 2914'e tabi olarak çalışıp çalışmadığı bilgisini almaya gerek yoktur.

3- 926'ya tabi olarak askeri personel olarak çalışan birinin, sözleşmeli öğretmenliğe geçişi için muvafakate gerek yoktur. Dolaysıyla, kişinin 926'ya tabi olarak çalışıp çalışmadığı bilgisini almaya gerek yoktur.

ADAYIN BAŞKA BİR KURUMDA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLARAK ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞINI SORMAK DAHA MANTIKLIDIR

Ayrıca, sözleşmeli personel esaslarında yapılan son düzenleme gereğince, unvan değişikliği niteliğinde bir geçiş var ise sözleşmeli statüde çalışan bir personel de sözleşmeli öğretmenliğe başvurabilmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Bu bağlamda, adaya, sözleşmeli öğretmen olup olmadığı sormak çok daha mantıklıdır. Zira aday, Adalet veya Aile, Çalışma, Sosyal Politikalar Bakanlığında sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyor ise başvuru hakkı olmayacaktır.

Buradaki hata sanıyoruz ki Bilgi İşlem Dairesi ile Personel Genel Müdürlüğünün iletişimsizliğinden kaynaklanmaktadır. Uygulama, 2016 yılından bu yana devam etmekte ve kafa karıştırmaktadır.

MEB'in, yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, hem adayların kafasını karıştıran bilgileri istemekten vazgeçmesi, hem de mevzuat bağlamında kendini güncellemesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber