MHP'den yargıya müjde: Yargının iş yükü azaltılacak , bütün personelin maaşları artacak

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim beyannamesini açıklayan MHP yargıya umut dağıttı: Yargının iş yükü azaltılacak Hakim, savcı ve diğer personelinin maaşları artırılacak. Vatandaşa güvence verilecek

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi, (MHP) seçim beyannamesinde yargıdaki açılımı sıraladı. Yargının üzerindeki en büyük yük olan iş yükünün teknoloji ile azaltacağını açıklayan MHP, hakim ve savcıların uzlaşması konusunda da önemli adımlar atacağının mesajını verdi.

Seçim beyannamesini açıklayan MHP, yargının sorunlarına da çözüm önerileri getirdi. Adaleti, temel hak ve özgürlüklerinin güvencesi ve devletin temeli olarak gördüklerinin altını çizen MHP, yargı hizmetlerinde etkin bilgisayar teknolojisi kullanımı ile iş yükünü azaltmayı hedefliyor.

Adli sistemde, toplumsal ihtiyaçlar ve çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılandırmaya gideceklerinin altını çizen MHP, yargıya, insanların tereddütsüz güvenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Hakim ve savcıların yargıya olan güvenin teminatı olacaklarının belirtildiği seçim beyannamesinde, şu ifadelere yer verildi:

Avukatlara yeni yetki

?Hukuk sistemi tümüyle ele alınarak iç hukuka ilişkin mevzuat, milli birlik ve bütünlüğü zedelemeyecek şekilde yenilenecek ve evrensel demokratik normlar hukuka eklenecektir. Mevzuat ile adli ve idari sistemin Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelerin getirdiği yükümlülüklere uygun kılınmasını sağlayacak değişiklikler, gerektiğinde halkın doğrudan katılımını sağlayan referandum yoluyla yapılacak.?

Yargılama sürecinin iyi işleyebilmesi için avukatlara delil toplama yetkisinin verileceğine dikkat çeken MHP, tanıkların çapraz sorgu yöntemi ile dinlenmesine imkan tanıyan usul yasalarını yeniden gözden geçireceklerinin altını çizdi. Beyannamede, hakim ve savcıların örgütlü suçlar, haksız rekabet, döviz işlemleri, sigortacılık, kara para aklama, sermaye piyasası suçları gibi bazı özel alanlarda uzmanlaşmasının sağlanacağına da yer verildi. MHP'nin seçim beyannamesinde, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin seçimlerinin demokratik usullere uygun olarak ve yargı bağımsızlığını zedelemeyecek şekilde yenileneceğinin altını çizildi.

Cazip meslek olacak

Yargıdaki iş yükünün bilgisayar sistemi ile azaltılacağının belirtildiği beyannamede, büyük şehirlerde ihtisas mahkemeleri oluşturulacağına yer verildi. MHP'nin seçim beyannamesinde, yargı alanında yapılacak değişimler şöyle sıralandı:

?Yargıdaki hakim, savcı ve yardımcı personel ihtiyacı giderilerek, bunların mali ve sosyal haklarında gerekli iyileştirmeler yapılacak, hakimlik ve savcılık mesleği daha cazip hale getirilecek. Adli hizmet sunan kolluk güçleri yeniden yapılandırılacak ve modern delil toplama yöntem ve teknikleri ile meslek bilgilerinin artırılması amacıyla hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Kolluk kuvvetleri araç gereç bilgisayar sistemleri ile desteklenecek suçluların delil yetersizliğinden beraat etmeleri önlenecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber