18 Haziran 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Haziran 2007 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. (Saat:11.30)

-İSLAM BAŞKENTLERİ VE KENTLERİ TEŞKİLATI GENEL KURULU

-İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın 3 gün sürecek 11. Genel Kurulu yapılıyor. Toplantıya, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de katılıyor.

-TBMM BAŞKANI ARINÇ DÖNEMİ DEĞERLENDİRİYOR

-TBMM Başkanı Arınç, Meclis'te, dönem sonu değerlendirmesi yapacağı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:13.00)

-Arınç ayrıca, Meclis ek hizmet binasının da temel atma törenine katılacak. (Saat:11.00)

-DP'DE ADAYLAR TANITILIYOR

-DP milletvekili adayları, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın da katıldığı bir toplantıyla İstanbul'da tanıtılıyor. (Saat:11.00)

-KEK TOPLANTISI YAPILIYOR

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Bo Xiali ile birlikte Türkiye-Çin 15. Dönem Karma Ekonomik Komisyon toplantısına katılıyor.(Saat:9.30)

-GÜLDAL MUMCU: ?O DUVAR GEDİK ALDI?

-CHP İzmir milletvekili adayı Güldal Mumcu, Uğur Mumcu cinayetinin ardından, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın ?Bir duvar örülüyor? sözünü hatırlatarak, ?O duvar aslında biraz gedik almış durumda, biraz açılmış durumda. Toplumumuz neyin ne şekilde yapıldığını iyice algılamış durumda fakat, onun tamamen arkasını gösterebilecek siyasi bir yapılanmayı, siyasi bir erki görmek istiyor? diye konuştu.

-TRT'NİN LATİF OKUL'U GÖREVDEN ALMASINA YARGI ENGELİ

-Ankara 10.İdare Mahkemesi, TRT Yayın Denetleme Kurulu Başkanı Latif Okul'un bu görevinden alınarak Genel Müdür Müşavirliği görevine atanmasının hukuka uygun olmadığını belirterek, işlemin yürütmesini durdurdu. Okul'un, dini içerikli yayınları denetime tabi tuttuğu için görevden alındığı ileri sürülmüştü.

-YARGITAY: ?YANAN DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TAZMİNAT VERİLEMEZ?

-Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, düğünde çektirdikleri fotoğrafları yanan çifte tazminat ödenmemesi gerektiğine karar verdi. Yargıtay, tazminata hükmedilmesi için kişilik haklarına saldırı olması gerektiğini, davada böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek düğün fotoğrafları yanan çifte tazminat ödenmemesi gerektiğini belirtti.

-TMSF'DEN "RAF TEMİZLİĞİ PROJESİ"

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, el konulan bankaların çözümleme süreçlerinde gerçekleştirilen işlemlerin saydamlığını ve hesap verebilirliliğini arttırmayı hedefleyen "Raf Temizliği Projesi"'ni Temmuz 2007'de tamamlayacak.

-DENİZ ARACI İTHALATI 1.176 MİLYON DOLARDAN 513 MİLYON DOLARA DÜŞTÜ

-Deniz aracı ithalatı 1.176 milyon dolardan 513 milyon dolara düşerken, deniz aracı ihracatı ise 1.25 milyar dolardan, 1.43 milyar dolara yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber