Oto bakımına kadın eli değdi

Karaman'da oto bakım servisinde çalışan 40 yaşındaki Öznur Duran, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle oto bakım ve ekspertiz alanında kendi iş yerini kurdu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Kasım 2018 08:15, Son Güncelleme : 21 Kasım 2018 11:58
Oto bakımına kadın eli değdi

Bir çocuk annesi Duran, oto yetkili servisinde 9 yıl yedek parça, müşteri temsilciliği ve araç kabulü gibi bölümlerde çalıştı.

ŞU ANDA EN İYİ SEKTÖR

İlk önce yedek parça dükkanı açmak istediğini, fakat çok fazla sermeye gerektiği için vazgeçtiğini anlatan Duran, şöyle devam etti: "Çalıştığım firma ekspertiz işi ile de uğraşıyordu. Karaman'da bu işi yapan tek firmaydı. İşe başlarken önce Karaman'daki araç sayısını araştırdım. Otomotiv sektörü şu anda en iyi sektörlerden biri. Ben bu işi yapabilirim dedim. Babam da destek verdi, bu iş yerini açtık. Yanıma yetişmiş tecrübeli elemanlar aldım. İkinci el araçların kontrollerini yapıyoruz. Kaporta, boya, mekanik kontrol, elektronik arıza hizmeti veriyoruz."

ÖNYARGILAR SİLİNİYOR

Çok çalışarak çevresindeki ön yargıları yıktığı için mutlu olduğunu vurgulayan Duran, "Kadın olduğumuz için 'bunu yapamazsın' sözlerini çok duyduk. Çalışan birçok kadının bunu defalarca duyduğundan eminim. Onlara diyorum ki, bu ön yargılar yavaş yavaş siliniyor. Biz kadınların sayesinde siliniyor. Şu anda birçok meslek dalında çalışan kadınlar var. Çalışmak isteyen bütün kadınlara güzel örnek olalım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber