Dinamitler, doktor ve hastaları isyan ettirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Haziran 2007 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük adliye binasının yapıldığı Kartal'da patlatılan dinamitler, çok yakındaki devlet hastanesini uzun süreden bu yana etkiliyor. Yoğun hasta kapasitesi ile dikkat çeken Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, dinamitlerin atıldığı saatlerde hassas operasyonları yapamadıklarını ve binalardaki çatlaklar nedeniyle sağlık hizmeti veremediklerini belirtti. Hasta ve hasta yakınları ise patlamalar nedeniyle çok korktuklarını söylediler.

Anadolu yakasının en büyük hastanesi olan ve Türkiye'nin her yerinden hastaların tedavi amacıyla geldiği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doktorları, adliye inşaatı nedeniyle patlatılan dinamitlerden şikayetçi. Türkiye'nin en büyük inşaat projesi olan 2 bin araçlık otopark nedeniyle derin bir temel kazılan adliye inşaatı için dinamitlerin patlatıldığını söyleyen doktorlar, hastalarıyla birlikte başhekimlik önünde bir açıklama yaptı. Doktorlar, çok yakınlarında patlatılan dinamitlerin 2-3 şiddetinde deprem etkisi yaşattığını ve duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyledi. Patlama sırasında hastaların psikolojilerinin bozulduğunu ve tedavi sürecinin uzun sürdüğünü belirten doktorlar, özellikle göz servisinde hassas operasyon yapamadıklarını vurguladı. Göz Servisi Şefi Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, "Biz yeni ve modern binalar yapılmasına karşı değiliz. Ama servisimizde çok hassas operasyonlar yapılıyor. Hastaya lokal anestezi ile lazer uygulaması yaptığımız sırada şiddetli patlamalar oluyor. Bu hem hastayı hem hekimi çok etkiliyor." dedi.

1. Ortopedi Şefi Prof. Dr. Tuğrul Berker ise, "Patlayan dinamitler nedeniyle binalarımızda çatlaklar oluştu. Topladığımız 200 imza ile yetkili yerlere başvurduk. Fakat bir sonuç alamadık. Daha modern bir yöntem ile inşaata devam edebilirler." şeklinde konuştu.

Hastaneye Hatay'dan gelen ve kanser tedavisi gören 12 yaşındaki Cuma Çekiç ise, patlamalar sırasında yaşadığı korkuyu anlattı. Kemiğindeki tümör nedeniyle kemoterapi gören Çekiç, patlama olduğunda hemen doktorunun yanına gittiğini söyledi. Öte yandan hastanenin diş polikliniğinde çatlaklar oluştuğu için yakındaki hastaneye taşındığı, Semiha Şakir Kadın Doğum Polikliniği'nde de derin çatlakların oluştuğu görüldü. Adliye binasındaki patlamalar nedeniyle çevre binalara isabet eden kaya parçaları daha öncede medyada yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber