Emniyet: O kişi öğretmen adayı bile değil

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde olumsuz algı oluşturmak amacıyla paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen bir hesap ile ilgili basın açıklamasıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2018 19:53, Son Güncelleme : 24 Kasım 2018 19:57
Emniyet: O kişi öğretmen adayı bile değil

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından 7/24 esasına göre yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 23 Kasım 2018 tarihi saat 17.59 sıralarında Sevda Bilen @sevdabilen66 isimli twitter kullanıcısının "öğretmen olarak atanmadığından 24 Kasım Öğretmenler Gününde" intihar edeceğini belirtir paylaşımı görülmüş, konuyla ilgili olarak açık kimlik ve adres tespitine yönelik hesap hakkında yapılan araştırmalarda;

Şahsın 24 Kasım 2018 günü saat 13.00 sıralarında twitter ve instagram üzerinden "İlk ve son fotoğrafımı buraya bırakıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününde beni hep hatırlayın" şeklinde bir paylaşım yaparak akabinde her iki paylaşımını da kısa bir süre sonra sildiği tespit edilmiş, elde edilen bilgiler ışığında bahsi geçen hesabın, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde "olumsuz algı oluşturma" maksadıyla aktive edilen bir proje hesap olduğu değerlendirilmiştir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmede belirtilen isimle herhangi bir müracaatın olmadığı da anlaşılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak sosyal medya üzerinden bu ve buna benzer paylaşımlarda bulunan ve devlet kurumları ile ilgili toplum üzerinde olumsuz algı oluşturmaya çalışan şahıs ve şahıslar ile mücadelemizi yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber