Öğretim Üyesi, Dekanın kendisine tokat attığı iddiasıyla rektörlüğe şikayet etti

Haber Giriş : 06 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'ne bağlı Çorum İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Aydınlı, Dekan Prof. Dr. Nadim Macit'i, kendisine tokat attığı iddiasıyla rektörlüğe şikayet etti.

Gazi Üniversitesi'ne bağlı Çorum İlahiyat Fakültesi'nde "Çağdaş İslâm Akımları" dersini veren öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Aydınlı, Dekan Prof. Dr. Nadim Macit'i kendisine tokat atıp tehdit ettiği iddiasıyla rektörlüğe şikayet etti. Aydınlı, şikayet dilekçesinde, olay anını şöyle anlattı: "18.12.2003 günü enstitüde dersimi tamamladıktan sonra koridorda öğrencilerimin sorularını cevaplarken, Dekan Prof. Dr. Macit yanıma gelerek, 'Osman Bey sana bir soru soracağım, fakültede demokrasi var mı, yok mu?' dedi. Görüşümü daha sonra kendilerine bildireceğimi söyledim. Ancak, ısrarları üzerine, 'Bence fakültede demokrasi yok' dediğimde; 'Sen de muhbirlerden birisin' diyerek üzerime yürüdü ve bana tokat attı. Öğrenciler araya girerek Sayın Dekan Macit'i benden uzaklaştırmaya çalıştılar. Bana, 'Seni yalancı çıkartacağım, demokrasinin ne olduğunu göreceksin' diye uzaklaştı. Olaya şahit olan Kelam Bilim Dalı Yüksek Lisans öğrencileri şunlardır: Abdünnasır Süt, Yaşar Özdemir, Erol Kılıç... Sayın Dekan Prof. Dr. Nadim Macit, öğrencilerin huzurunda bana tokat atarak benim onurumla oynamış, beni küçük düşürmüştür. Ayrıca hakarette bulunmakla yetinmeyerek beni tehdit etmiştir. "

Öğretim görevlilerine tehdit iddiası
Arkadaşlarına tokat atılmasına tepki gösteren Doç. Dr. Mevlüt Uyanık ve Doç. Dr. Mahfuz Söylemez'in zorunlu derslerinin ellerinden alınarak başka fakültelerden öğretim görevlilerine verildiği ileri sürüldü. Bunun üzerine Uyanık ve Söylemez'in olayın nedenini öğrenmek için dekanlığa dilekçe verdikleri ancak yanıt alamadıkları öğrenildi. Öğrencilerin yanında Aydınlı'ya tokat attığı öne sürülen Dekan Macit'in, olayı gören öğrencilere ifade vermemeleri için baskı yaptığı da iddia edildi. Öğretim üyesine tokat attığı ileri sürülen Dekan Nadim Macit, Yeni Şafak'ın iddialarla ilgili sorularına ise cevap vermedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber