Sağlık-İş: Önce zam sonra onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ''Hükümet işçiye önce makul zam vermeli, sonra oy istemeli'' dedi.

Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada hükümetle Türk-İş arasında sürdürülen

kamu toplu iş sözleşmelerini değerlendirerek, 350 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin seçimden önce bitirilmesini istedi.

''Hükümet eğer işçinin oyunu istiyorsa, seçimden önce toplu iş sözleşmelerini tamamlamalıdır'' diyen Başoğlu, toplu iş sözleşmelerinde sosyal yardımın çok düşük olduğunu ve yapılacak yüzdeli ücret artışlarının bir anlam ifade etmeyeceğini kaydetti. İşçi ücretleri arasında yüksek ve düşük ücret farkı olduğunu ifade eden Başoğlu, yapılacak ücret zammının alt ve üst seviyedeki ücretler arasında balans oluşturulabilmesi ve düşük ücretli işçilerin daha çok korunması gerektiğini kaydetti.

Hükümetin bugüne kadar uyguladığı politikalarla işçi sorunlarına yakın olmadığını iddia eden Başoğlu, soğukluğun kaldırılmasının, kamu sözleşmelerine gösterilecek anlayışlara ve AK parti'nin seçim beyannamesinde işçi sorunlarına ilişkin koyacağı ilkelere bağlı olduğunu belirtti.

İşçilerin haklarını sınırlayarak, işsizliği körükleyerek, kıdem zamlarını pazarlık konusu yaparak işçinin desteğini almanın mümkün olmayacağını ifade eden Başoğlu, Türk-İş ve üye sendikaların da bu konuda daha hassas, daha dikkatli ve daha titiz davranması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber