Aile Hekimliği Kanun Tasarısı Meclis'e geliyor

Haber Giriş : 06 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kanun Tasarısı'nın Meclis'e sevk edileceğini açıkladı.

Şahin, pilot illerdeki düzenleme çerçevesinde 3 bin civarında vatandaşın aile hekimliği uygulamasından yararlanacağını söyledi.

Dün toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, hükümetin önceliğinde bulunan 3 kanun tasarısı hakkında bilgi verdi. Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkındaki Kanun Tasarısı'ndan söz eden Şahin, "Aile hekimliği anne karnındaki bebekten, bütün aile fertlerinden sorumlu kişiyi ifade ediyor. Kişiye yönelik koruyucu hekimlik hizmetlerinde ayakta ve evde hasta tedavisi hizmetleri bir arada yürütülecek. Pilot illerde aile hekimleri olacak, ortalama 3 bin civarında vatandaşın hekimi olacak. Uygulamanın pilot olarak seçildiği illerde başarılı olması halinde Haziran 2005'te tüm Türkiye'de aile hekimliği uygulamasına geçmeyi planlıyoruz." dedi. Şahin, toplantıda Tarım Sigortaları Kanun Tasarısı'nın da ele alındığını belirterek, tasarının, her yıl olduğu gibi bu yıl da bitkisel ürünlere, çiftlik hayvanlarına yönelik veya kuraklık, yangın, sel gibi zararların teminat altına alınmasını öngördüğünü söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber