Şampiyon jokey Karataş kaza geçirdi

Dün gece Adana yarışlarındaki Umutbey Koşusunda "Ateşbibi" isimli taya binen şampiyon jokey Halis Karataş, mücadelenin son 800 metresinde atıyla birlikte yıkılarak büyük bir kaza geçirdi. Halis Karataş'ın geçici hafıza kaybı sonrası kendine geldiği çenesinde ufak bir yırtık olduğu açıklandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2018 13:14, Son Güncelleme : 26 Kasım 2018 13:16
Şampiyon jokey Karataş kaza geçirdi

Adana yarışlarında at binen Halis Karataş, Ateşbibi adlı safkanla koşunun son 800 metresinde devrildi. Atla yıkılması ile birlikte aynı zamanda arkadan gelen safkanların da üzerlerinden geçtiği ikiliye, koşuyu en arkada takip eden Cibekoğlu ve jokeyi Velat Demir de takılınca, bu ikili de benzer bir şekilde devrilerek çok ciddi bir tehlike atlattı.

Yaşanan kazanın hemen ardından olay yerine gelen ambulans ve ilk yardım ekibi, bir süre yerde hareketsiz kalarak yürekleri ağza getiren Halis Karataş'a ilk müdahaleyi yaptı ve ardından sedyeye alarak hastaneye götürdü. Karataş'ın kısa süreli hafıza kaybı yaşadığı ancak sonra kendine geldiği çene kısmından hafif yaralndığı belirlendi.


TJK: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 25 Kasım Pazar günü gerçekleşen 6. koşuda CİBEK OĞLU ve ATEŞBİBİ isimli safkanlar, jokeyleri VELAT DEMİR ve HALİS KARATAŞ'ı düşürmüştür. Göğüs ağrısı sebebiyle hastaneye sevk edilen Halis Karataş'ın, yapılan kontroller sonucu herhangi bir kırığı veya ciddi sağlık problemi olmadığı anlaşılmış, yalnızca dudağında meydana gelen kanamaya müdahale edilmiştir. Bu akşam gözlem amaçlı hastanede kalacak olan başarılı jokey, bir sorunla karşılaşılmaması halinde yarın taburcu edilecektir.

İlk anda bir şikayeti olmadığı için hastaneye sevk edilmeyen jokey Velat Demir'in ise sağ gözünde şişme meydana gelmiş, kendisi de bu sebeple hastaneye sevk edilmiştir.
Jokeylerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz.

"BOLD PİLOT FİLMİ İLE GÜNDEMDEYDİ NAZARA GELDİ"

Ekin Koç, "Bizim için Şampiyon" adlı filmde Halis Karataş'ı canlandırıyor...
Efsane yarış atı Bold Pilot ve unutulmaz jokeyi Halis Karataş'ın eşi Begüm Atman ile olan aşkını anlatan film 7 Aralık'ta gösterime giriyor. Bizim İçin Şampiyon adlı film izleyiciyle buluşmak için gün sayarken yaşanan bu kaza için yarşseverler "Halis'e nazar değdi" yorumları yaptı.

KARATAŞ'I EKİN KOÇ OYNUYOR

7 Aralık'ta vizyona girecek filmde Bold Pilot'ın jokeyi Halis Karataş'ı canlandıran Ekin Koç, rolüne hazırlanırken yaşadığı zorlu süreci şöyle anlatmıştı: Jokeylik çok zor bir meslek. "Yaklaşık dört ay boyunca ağır bir diyet ve yoğun bir egzersiz programı uygulamak durumunda kaldım. Hafta içi 3 bazen 4 gün Veliefendi Apranti Okulu'nda eski jokey Kıvanç Tüysüz'den özel biniş eğitimi aldım. Kalan günlerde de pilates yaparak belli kas gruplarını güçlendirmek üzere çalıştık. Aksi halde at üzerinde dengede kalmak oldukça zor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber