3 ay içinde Cumhurbaşkanını seçtireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, 22 Temmuzda yetkinin kendilerine verilmesi halinde en geç 3 ay içinde yeni Cumhurbaşkanını seçtireceklerini söyledi.

Fırat, seçim çalışmaları için geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, Türkiye'de bugün yaşananların çok partili demokratik sisteme geçildiği günden bu yana yaşananların tekrarı olduğunu belirtti. Milletin kendisinden birini iktidara taşımasını bazı kesimlerin kabullenemediğini ifade eden Fırat, artık milletin kendisine hükmetmek isteyenlerden daha akıllı olduğunu gösterdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan sorunlara değinen Fırat, şunları kaydetti:

?Celal Bayar için, Turgut Özal için, Süleyman Demirel için o gün ne söylendiyse, bugün Abdullah Gül için de aynı şeyler söylenmiştir. Kavga, Bayar, Özal veya Gül kavgası değil. Kavga aslında bu milletin kendisiyle olan bir kavgadır. Milletimiz sabırlıdır. 22 Temmuzda sandığa gidecek ve 3 Kasım'daki gibi bazılarını sandığa gömecektir. Milletin önüne iki sandık koyalım dedik, o sandığı oradan kaldırmak için fellik fellik kaçtılar. Bazıları sandığı gördü mü öcü görmüş gibi oluyor. 22 Temmuzda yetki verilirse en geç 3 ay içinde yeni Cumhurbaşkanını seçtireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber