Erdoğan: Bağımsızlara vererek oyumuzu israf etmeyelim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bağımsız olarak parlamentoya katılacak milletvekillerinin millet için yapabileceklerinin sınırlı olduğunu ifade ederek, "Lütfen, millet olarak oyumuzu israf etmeyelim.

Sadece ideolojik gayelerle oy kullanılmaz. Oy, hizmet için kullanılır" dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanında partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, Türkiye'nin bütün il, ilçe ve köyleriyle birlikte geliştiğini, istikrar içinde ülkenin gücüne güç kattıklarını söyledi. 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü demokrasi ve daha güçlü bir adalet için büyük önem taşıdığını dile getiren Erdoğan, ülkenin eski günlere, "yamalı koalisyon dönemlerine dönmeyeceğini" ifade etti.

Erdoğan, seçimlere bağımsız olarak katılacak adaylar konusunda da şunları kaydetti:

"Görüyorsunuz, bu seçimlerde de bazı bağımsızlar çıkıyor ortaya.

Değişik, değişik şeyler söylüyorlar. Bakınız, bir şeyi hatırlatayım:

Bağımsız olarak parlamentoya milletvekili gelse sana ne yapacak, ne getirecek, yapabileceği bir şey var mı? Lütfen, millet olarak oyumuzu israf etmeyelim.

Oy, bu noktada yerini bulmalı, israf edilmemeli. Sadece ideolojik gayelerle oy kullanılmaz. Oy, hizmet için kullanılır. Oy, şehirlerimizin ayağa kalkması için, insanımızın hayat standardının yükselmesi için kullanılır. Buna dikkat edin. Nasıl ki, paranızı durup dururken sokağa atmıyorsunuz, lütfen oylarımızı da, sakın ha durup dururken sokağa atmayalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber