TMO, ucuza nohut ve yeşil mercimek satacak

TMO, çok uygun fiyatlarla nohut ve yeşil mercimek satışlarına başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2018 21:58, Son Güncelleme : 26 Kasım 2018 22:54
TMO, ucuza nohut ve yeşil mercimek satacak

TMO, çok uygun fiyatlarla nohut ve yeşil mercimek satışlarına başladı

TMO'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Bilindiği üzere TMO, faaliyet alanındaki ürünlerle ilgili olarak ortaya koyduğu alım, satış, ithalat ve ihracat politikaları ile hem üreticinin, hem de tüketicinin mağdur olmamasını sağlayarak piyasa düzenleme görevini yerine getirmektedir.

Bu doğrultuda, 2018 yılında hububat alımlarına ilave olarak nohut ve yeşil mercimekte hasatla birlikte başlamış olan alımlar neticesinde üreticilerimizin mağduriyeti önlendi.

Alımlarımız neticesinde stoklarımızda yer alan nohut ve yeşil mercimeğin toptan satışı devam etmekte olup "Enflasyonla Topyekün Mücadele" programı kapsamında nihai tüketicinin de uygun koşullarda bu ürünlere ulaşımını sağlamak maksadıyla ülke geneline yayılmış yaklaşık 150 TMO satış noktasında perakende nohut ve yeşil mercimek satışlarına başlandı.

Bu kapsamda bakliyat perakende satış fiyatlarımız; yeşil mercimek için 4,25 TL/Kg, nohutta ise kalibresine göre 4,00-6,50 TL/Kg olarak belirlendi.

TMO bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da piyasaları yakından takip ederek üretici ve tüketiciyi gözetip gerekli her türlü önlemi almaya devam edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber