Özel eğitim öğretmenlerine nöbet ücretleri %25 fazlasıyla ödenecek

Özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet görevi ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2018 00:04, Son Güncelleme : 28 Ekim 2019 11:44
Özel eğitim öğretmenlerine nöbet ücretleri %25 fazlasıyla ödenecek

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Ders ve konferans ücretleri" başlıklı 176. maddesinde; "Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir." hükmüne yer verilmiş olup madde hükmü uyarınca özel eğitim okullarında veya özel eğitim sınıflarında görev yapan özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine ek ders ücretleri %25 fazlasıyla ödenecektir.

Özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine ödenecek ek ders ücretinde ders okutma veya nöbet tutma gibi bir ayrıma gidilmediğinden nöbet görevi için ödenecek olan ek ders ücretinin de kanun gereği %25 fazlasıyla ödenmesi gerekmektedir. Lakin, özel eğitim öğretmenlerinin nöbet görevlerini, diğer öğretmenlerden farklı olarak öğrencilerinin yanında sınıfta geçirdikleri de unutulmamalıdır.

Bu hükümler gerekçe göstererek, özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine tutacakları nöbet görevine karşılık ödenecek ek ders ücretinin de %25 fazlasıyla ödenmesini talep eden bir sendikaya Milli Eğitim Bakanlığınca cevaben; "Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıflarda görevli öğretmenlere; ilgili mevzuatına göre kendilerine verilmiş nöbet görevi bulunması ve bu görevi eksiksiz olarak fiilen yerine getirmeleri durumunda haftada 3 saati geçmeyecek şekilde ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir." denilerek özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet ücretlerine karşılık ödenen 3 saat ek ders ücretinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bakanlık yazısına binaen özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet görevi ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenecektir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber