Polis geçen yıl operasyonda yakaladıklarını bu yıl yine yakaladı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ve örgüt bünyesinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bu sabah ilçe merkezi ve bazı beldelerdeki çok sayıda ev ve iş yerine operasyon düzenledi. "Deste-1" adı verilen ve 100 polisin katıldığı eş zamanlı yapılan operasyonlarda, 15 kişi yakalandı.

Operasyon sırasında zanlıların, zaman zaman polise direniş gösterdiği, polisle zanlılar arasında gerginlik yaşandığı, yakalanan zanlıların Emniyet Müdürlüğü binasında bazı camları kırdıkları bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, çok sayıda çalıntı elektronik eşya, cep telefonu, bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve televizyon ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişiler arasında, geçen yıl düzenlenen "Örümcek Adam" operasyonuyla yakalananların da bulunduğu belirtildi. Polisin, gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve cezaevine girdikten sonra çıkan bu kişileri uzun süredir izleyerek yerlerini ve faaliyetlerini tespit ettiği öğrenildi.

Karakoldaki sorgulamaları süren zanlıların, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, bu örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlamalarıyla yargılanmak üzere adliyeye sevk edilecekleri, her zanlı hakkında 5 ile 8'er suç dosyası hazırlanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber