Askeri mahkeme kátibi de sahte çürük raporu işinde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askere gitmek istemeyenlere sahte çürük raporu veren çeteyle ilgili operasyon genişliyor. Son olarak Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde zabıt kátibi olarak görev yapan Muharrem Ö. de tutuklandı.

SAHTE çürük raporu alarak askerden kaçan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda Mamak Askerlik Şubesi'nde görevli başçavuş A.Ç., Cebeci Askerlik Dairesi'nde görevli sivil memur S.A., 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığı'nda maaş mutemeti sivil memur M.K. ile Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde zabıt katibi Muharrem Ö., gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte şimdiye kadar gözaltına alınan zanlı sayısı 269'a yükseldi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Muharrem Ö. tutuklandı. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı operasyon kapsamında tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Akıllı Kart Merkezi'nde görevli Yalçın D.'nin ise Ankara'da büyük ayakkabı mağazaları olan Ali D. ile terör örgütü PKK'ya ilişkin kaydı bulunan Batman nüfusuna kayıtlı Nizamettin O.'ya sahte rapor tanzim ettiğinin saptandığı bildirildi. Zabıt katibi Muharrem Ö. ile birlikte operasyon kapsamında cezaevine koyulanların sayısı 28'e yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber