Vali olacaktı vekilliği seçti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bardağı taşıran bildiri oldu

Henüz 31 yaşında siyasete atılan Özlem Türköne, ?Mülki idarede biraz daha kalabilirdim. Ancak bildiriler harekete geçmemi sağladı' dedi

ÖZLEM Piltanoğlu Türköne, AK Parti İstanbul 1. Bölge 9. sıradan milletvekili adayı. Ünlü siyasetbilimci Prof. Mümtazer Türköne'nin eşi olan Özlem Türköne, henüz 31 yaşında. Siyasetteki hedeflerini gerçekleştirebilmek için Kırşehir'in Çiçekdağ Kaymakamlığı'ndan istifa eden Türköne, 22 yaşında görev yapmak üzere Anadolu'ya gittiğinde duvara çarptığını ve tüm sosyoloji kitaplarını çöpe attığını itiraf ediyor.

star'a konuşan Türköne, AK Parti'den teklif geldiğinde karar vermekte bir an bile tereddüt etmediğini söyledi ve ekledi:

?BÜYÜK ABİ'DEN DESTEK

?Mülki idarede biraz daha kalıp, vali sıfatını kazandıktan sonra siyasete atılabilirdim. Ancak o dönem ortaya çıkan bildiriler harekete geçme nedeni oldu. Bardağı taşıran bildiriler oldu.'

AK Parti'nin dik duruşuyla herkesi rahatlattığını belirten Türköne, ?CHP sosyal demokrasinin özüne uymayan bir şey yaptı. Baktı işler istediği gibi gitmiyor. Büyük abiden destek aldı. Çocukların misket oynadığında ?Ver misketlerimi, yoksa babamı çağıracağım' tavrıdır bu' diye konuştu. AK Parti'nin Türkiye'deki demokrasi kalesi olduğunu da belirten Türköne, Avrupa'da kavgaları bitiren laikliğin Türkiye'de topluma dinamit gibi sunulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber