Salihli Belediyesi'nde grev

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Salihli ilçesi belediyesinde 255 işçi greve çıktı.

Manisa'nın Salihli ilçesi belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, 255 işçi greve çıktı.

DİSK Genel-İş Sendikası Manisa-Uşak-Salihli Şube Başkanı İsmail Göde, grevin başlaması nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeyle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını, 24 YTL taban saat ücreti ve artı yüzde 12 zam istediklerini, ancak kabul edilmediğini bildirdi.

Göde, şunları söyledi:

''2005 yılında imzalanan sözleşmede, 2006 yılı zam oranı memur zammına endekslenmişti. Fakat bu zam oranı memura ödenmesine rağmen, işçiye ödenmedi. O nedenle sendika olarak belediyeyi mahkemeye verdik. Mahkeme halen devam ediyor. Bu hakkımız verilseydi, bugün taban ücret istemeyecektik. Bırakın yeni sözleşme imzalamayı, kazandığımız hak bile verilmeyince greve gitmemiz şart oldu.''

Belediye işçilerinin en düşük 480, en yüksek aylık 750 YTL maaş aldıklarını ifade eden Göde, işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber