2008'de ÖSS kolay kazanılacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 05:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel liselerin mezun veremeyeceği 2008'de ÖSS'ye giren öğrenci sayısını 500 bin azalacak. Bu da yüksek bölümlerde çekişmeyi artarırken diğer bölümlerde azaltacak.

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar, 2008'de yapılacak ÖSS'yi her yıldan farklı bir heyecanla bekliyor. Ortaöğretimin 4 yıla çıkarılmasıyla 2008'te genel liselerin mezun vermeyecek olması, sınava katılacakların sayısında düşüşe neden olacak. Başvurularda yüzde 25'lik bir azaltma yaratacak bu durum, yüzdelik dilimi ve puanı yüksek olmayan bölüm ve üniversitelere yerleşmek isteyenler için önemli bir fırsat görülüyor.

BAŞVURULAR YÜZDE 25 AZALACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, gelecek yıl yapılacak ÖSS'nin, üniversite adayları için ?çok büyük bir avantaj sağlayacağını düşünmediğini? belirterek, 2008 yılında yüksek puanlı üniversite ve bölümler için yarışan öğrencilerin sayısının değişmeyeceğini, standart ve standart altındaki bölümleri tercih edecek öğrencilerin şansının artabileceğini kaydetti. Yarımağan, ?başvuranların sayısı azalacak diye herkesin üniversiteli olmasının mümkün olmadığını? ifade ederek, gelecek yıl başvurularda yüzde 25'lik bir azalma olmasını beklediklerini kaydetti.

YARIŞAN ÖĞRENCİLERİN SAYISI AYNI

Rehber öğretmenler de, yetkililerin konuya ilişkin görüşlerine katılarak, genel liselerin mezun vermeyeceği 2008 yılında yüksek puanlı üniversite ve bölümler için yarışan öğrencilerin sayısının değişmeyeceğini, standart ve standart altındaki bölümleri tercih edecek öğrencilerin şansının artabileceğini kaydettiler. Mat-Fen Dershanesi rehber öğretmeni Emrah İskender, yüksek puanlaöğrenci alan üniversite ve bölümlere, genelde Anadolu liselerinde, süpe rliselerde ve özel liselerde okuyan öğrencilerin girdiğini belirterek,?Yüksek puanla öğrenci alan üniversiteler için yine iyi öğrencilerolacak. Başvuru sayısındaki azalma, bunları çok fazla etkilemeyecek?dedi.

Şansını denemek isteyenler artacak

Seçkinler Dershanesi'nde görev yapan rehber öğretmen Sadık Erol Er, 2008'de yaklaşık 1 milyon adayın 250-300 bin kontenjan için yarışmasını beklediklerini söyledi. Sınavı 2007'de kazanamayan ya da istediği üniversiteye yerleşemeyen adayların önümüzdeki sene bir kez daha şanslarını deneyeceklerini ifade eden Er, ?İkinci sene girenlerin derece yapmalarının çok nadiren görüldüğünü belirtti. Üçler Dershanesi rehber öğretmeni Erdoğan Akkuş da, önümüzdeki yılı fırsat olarak değerlendiren kişiler olduğunu, geçmişte kazanamayan ya da yüksek öğretimde olup da şansını bir kez daha denemek isteyenlerin başvurmasını beklediklerini bildirdi. Akkuş, ?İyi bölümleri isteyenler yine iyi çalışacak. Onlar yukarı dilimlerde olacağı için büyük değişiklikler olma-yacağını düşünüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber