Sendika başkanı ve 28 işçiye gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grevde olan belediye temizlik işleri, çöp kamyonlarının çıkışına izin vermeyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. 28 işçi ve Genel-İş Sendikası yetkilisi gözaltına alındı.

Manisa'nın Salihli İlçe Belediyesinde grevde bulunan Genel-İş Sendikasına bağlı 255 işçi, Salihli Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesindeki çöp kamyonlarının çıkışına izin vermeyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. İşçilerden 28'i ile Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özhamarat, gözaltına alındı. Sabah saatlerinde şantiyenin kapısını tutarak çöp kamyonlarının çıkarılmaması için direnen işçiler, polis tarafından cop ve biber gazı kullanılarak dağıtıldı.

Polisin şantiyenin kapısını açmasının ardından dışarı çıkan 3 çöp kamyonunun sürücüleri, 100 metre gittikten sonra araçlarından inerek, destek vermek için grevdeki arkadaşlarının yanına geldi. Bu sırada çıkan olaylarda, Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özhamarat ve 28 işçi, gözaltına alındı. Arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle şantiyeden Salihli Sevgi Yolu'ndaki sendika binasına kadar slogan atarak yürüyen işçiler, polisin uyarısı üzerine dağıldı. Genel-İş Sendikası Manisa, Uşak ve Salihli Temsilcisi İsmail Göde, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin, kaymakamlık emriyle şantiyedeki çöp kamyonlarının çıkarılmasını istediğini, kendileri araçların çıkmasına izin vermeyince tartışma yaşandığını belirtti.

Tartışma büyüyünce polisin cop ve biber gazı kullandığını ifade eden Göde, şöyle konuştu: ''Daha sonra şantiyeden çıkarılan 3 çöp kamyonunu kullanan işçi arkadaşlarımız, kamyonlarını terk edip destek amacıyla bizlere katıldı. Bu desteklerinden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Olaylar sırasında 29 arkadaşımız gözaltına alındı. Hakkımızı aramak için grev yapıyoruz. Bizlere vatan haini muamelesi yapılmasın.'' İşçilerin, kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber