Bakan Çelik, eğitim sendikaları ile TOKİ arasındaki işbirliklerini doğruladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim çalışmaları için Van'da bulunan Bakan Çelik, sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Haziran 2007 itibariyle okulların tatile girdiğini ifade eden Çelik, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının da 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacağını kaydetti. Bu eğitim-öğretim yılının her alanda verimli bir yıl olduğunu anlatan Bakan Çelik, "Fiziki kapasite, teknoloji, altyapı, müfredat, rehberlik sisteminin etkin hale getirilmesinde, yurtlarda, burslarda, okul öncesi eğitimde, taşımada ve daha birçok alanda büyük başarılara imza atılmıştır. Türkiye tüm bu çalışmalarla bir şantiyeye dönüşmüştür. Çok önemli gelişmeler olmuştur. Bizden önce 41 ilde üniversite yoktu. Ama biz geldiğimizde bu sayıyı 9'a indirdik. Şırnak, Hakkari, Iğdır, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli ve Yalova gibi illerimizde de önümüzdeki yıllarda üniversite açacağız. Öte yandan OKS'yi yeniden yapılandırdık. OKS son kez yapılacak. Daha sonraki yıllarda bizim yapılandırdığımız şekilde gerçekleşecektir. Özürlü eğitiminde Türkiye bence geri kalmış bir ülkeydi. Özürlü olup da okula giden öğrenci sayısında bizim dönemizde yüzde 117 gibi bir artış olmuştur. Değişik özür gruplarında okula gitmeyen binlerce evladımız vardı. Çıkardığımız Özürlüler Yasası ile birlikte fakirliği, fukaralılığı ve dar gelirliği özürlülerin eğitimi önündeki bir engel olmaktan çıkardık. Çocuğunu bir rehabilitasyon merkezine gönderen aileye 404 YTL yardım yapıyoruz. Özürlü çocuğumuzu evinden okula, okulundan evine bırakıyoruz. Yatalak ise evine öğretmen gönderiyoruz. Üstün zekalı çocuklarımızı bilim adamı, mucit olarak yetiştirmek için ekstra eğitim veriyoruz. Bu çerçevede diploma vermeyen, ekstra eğitim veren Bilim Sanat Merkezleri açıyoruz. Bunlarla Türkiye'de müthiş ivme yaptık" dedi.

Öğretmen maaşlarında reel bir artış sağladıklarını ve ek ders ücretinin bu dönem yüzde 42 artırıldığını ifade Bakan Çelik, özlük haklarında da iyileştirilmelerin yapıldığını söyledi. Birçok ilde öğretmenler için eğitim sendikaları ile TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde konutlar yaptıklarını vurgulayan Bakan Çelik, bunun Van'da da başlayacağı müjdesini verdi.

Tüm bunların artık yapılacak iş kalmadığı anlamına gelmediğini vurgulayan Bakan Çelik, "Daha çok işimiz var, almamız gereken daha çok mesafe var. Bizim ülkemiz kalkınmakta olan bir ülkedir. Kalkınmış bir ülke değil. Seçim beyannamemiz önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Bizim vaatlerimiz vatandaşa, topluma ayı, güneşi vaat eden, ayağı yere basmayan uçuk vaatler değildir. Gerçekleşmesi mümkün olmayan, ama sadece oy avcılığına yönelik bir vaatte bulunmadık. Bundan sonra da bulunmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber