Tüzmen: Bazı elleri keseceğim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, KKTC'nin turizm sektörü ile ayağa kalktığını bildirdi.

Bakan Tüzmen, Nakliyeciler Sitesine yaptığı ziyaret sonrası, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim döneminde şehitler ve KKTC üzerinden bazı kişilerin siyaset yaptığını söyledi.

KKTC'de kişi başına gelirin 15 bin doları bulduğunu, bunun da Türkiye'nin 3 misli olduğunu belirten Bakan Tüzmen, şöyle konuştu:

"KKTC, turizm ve hizmet sektörü ile ayağa kalkıyor. Deniliyor ki, (Kıbrıs meselesi, Türkiye'nin AB kanalı içinde yürütüldüğü sürece, teslimiyete doğru gidiyor). Böyle bir şey olabilir mi? Kimse kimseyi yanıltmaya kalkmasın. Turizm sektörü ile ayağa kalkmak üzere bir hal alan KKTC, 15 bin dolar olan kişi başına geliri ile mutlu ve huzurlu.

Zaten Kıbrıs halkının da herhangi bir endişesi yok. KKTC ilk defa bizim hükümetimiz zamanında uluslararası ambargosu kalkmak üzere olan bir yer haline geldi. Artık, KKTC cumhurbaşkanı ve başbakanı diğer ülkeler tarafından kabul görür hale geldi. Dolayısıyla kimse kimseyi yanılmaya kalkmasın, ancak şu sıralar çok enteresandır, terör ve KKTC hadisesinin bu seçim dönemine getirilmesinin de değerlendirilmesini bu haberi okuyanlara bırakıyorum."

MERSİN LİMANI'NA ANİ ZİYARET

Bakan Tüzmen, daha sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş'nin (MIP), 11 Mayıs 2007 tarihi itibari ile işletmeye başladığı Mersin Limanına ani bir ziyaret düzenledi.

Türkiye'de son günlerde Mersin Limanı ile ilgili bağlantısı olan tüm firmaların sıkıntısının söz konusu olduğunu belirten Bakan Tüzmen, Türkiye'de gümrüklerde 24 saat ithalat ve ihracat işlerinin yüzde 90'ını yapabilir hale gelindiğini ancak, Mersin limanında bazı firmaların girdilerini, ham maddelerini, ara maddelerini bir haftada Mersin limanından çekemediklerini söylediklerini, belirterek, sorunların çözümü için aniden incelemede bulunduğunu kaydetti.

Bakan Tüzmen, şunları kaydetti:

"Anadolu sanayicisi, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve çevre illerin sanayicisi girdi alamadığı zaman, ihracat duruyor. Sanayici ham maddeyi alacak, işleyecek sonra da ihracat yapacak. Ancak bunları gerçekleştiremediği için ihracat durursa bu benim sorunum olur. Kimse kusura bakmasın, bugün habersiz bir baskın yaptım, bakıyorum şimdi, yani problem ne? İlgililerle teker teker konuşacağım. Ama ilk önce farklı bakacağım. Burada bir iş yanlış yapılıyor, bu iş özelleştirme dolayısıyla mı, ki o özelleştirme çok zor oldu, 2 sene dirençle karşılaştı. Özelleştirme yapılan firma hava alanı inşaatlarında son derece başarılı iken burada başarılı olamıyor mu? ikinci sorun, beceriksiz bir personel değişimi mi oldu, üçüncü sorun, birileri de iş yavaşlayınca oradan ekmek yiyor onu da görüyoruz, dördüncü soru başka adamlar da yamyam gibi dışarıda bekliyorlar, burada iş dursun da biz de yararlanalım diye. Liman üzerinde çok el var, ben bu ellerin hangileri bu işin içeresinde, bazı eller burada farklı şekilde işi yavaşlatıyorsa o elleri keseceğim."

BAKAN TÜZMEN'DEN LİMAN GENEL MÜDÜRÜNE ELEŞTİRİ

Bakan Kürşad Tüzmen, limanda inceleme yaparken yanına gelen PSA-Akfen Ortak Girişim Grubunun Genel Müdürü Peter Ong Kim Pong ve Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan ile görüştü.

Bakan Tüzmen, Genel Müdür Pong'a şunları söyledi:

"Burada yapılanlar benim düşünceme göre profesyonelce bir düşünce ile yapılmamış. Bu çok amatörce bir yatırım. Ben bunu kabul edemem. Ben size yardımcı olmak istiyorum. Siz bana yardımcı olursanız ben de size yardımcı olurum. Bence, bazı kişiler bu süreci olumsuz etkiledi. Adeta bir felakete yol açtı. Ben gümrüklerden, dış ticaretten sorumluyum. Ben bütünsel bir yaklaşım gösteriyorum. Ben bütün yükümlülüklerimi yerine getirebiliyorum. 24 saat içinde ithalat-ihracat işlemlerinin yüzde 90'ı bitiyor. Bu benim rekorum. Gaziantep'te ithalatçı mallarının 1 hafta beklediğini söylüyor. Malları 15 gün bekliyormuş. İhracat yapılamıyor, tıkanıklık oluyormuş. Bu kabul edilemez. Ancak, sizi sıkıntıya sokanlar varsa, problem yaratanlar varsa da gerekeni yaparım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber