CHP, şiddetli muhalefet ettiği 2-B'yi seçim vaadi arasına aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şimdi CHP'nin seçim beyannamesinde 2/B yer alıyor. Bu durum en çok Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi şaşırtıyor.

Samanyoluhaber'in bildirdiğine göre, CHP'nin Pusula '07 adını verdiği seçim bildirgesinde yer alan bir madde hayret uyandırdı.

Seçim bildirgesinin 9. maddesi olan Tarım başlığında "Orman köylümüzün, yaşadığı yerde işi, aşı ve huzuru olacak." denirken ilginç bir madde yer aldı. ,

CHP iktidara gelirlerse seçmene 2/B arazilerinin sorunun çözeceğini vaat ediyor. İşte CHP'nin seçmene taahhüdü

2/B olarak adlandırılan, orman sınırları dışına çıkartılmış olan yerlerle ilgili sorun, toplum yapımıza ve ormancılık tekniğine uygun bir biçimde adil bir şekilde çözümlenecektir.

Bu maddeye en çok Çevre Bakanı Osman Pepe şaşırdı. Çünkü AK Parti bu problemi çözmek için Anayasa değişikliği hazırlamış ancak CHP ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer karşı çıkmıştı.

Samanyolu Haber'e özel açıklamalarda bulunan Çevre Bakanı Osman Pepe CHP'yi iki yüzlülükle suçladı. 2/B 'nin geçmemesi için CHP'nin elinden geleni yaptığını vurgulayan Pepe Ak Parti'nin CHP'ye '2/b ile ilgili bütün önerilerini ve tekliflerini dinlemeye hazır olduğunu ' söylediğini açıkladı. Bunun seçim öncesi üç beş fazla oy almak için yapılmış bir vaat olduğunu söyleyen Pepe CHP'yi etik davranmamakla suçladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber