Ankara'da 6 sıcak saat

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sır ziyaretler Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay Karargahı'na girmesiyle başladı. ?Operasyon' masaya yatırıldı, haritalar açıldı. Bunu Bakan Şener'in ?Ne oluyor' dedirten ABD-Köşk trafiği izledi

K.Irak toplantısı iki saat sürdü

SAAT 11.00: Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül'le birlikte Genelkurmay'a geldi. Orgeneral Büyükanıt'la zirve iki saat sürdü. Görüşme, kritik MGK'nın hemen ertesi gerçekleşti.

MİT Müsteşarı Başbakanlık'ta

SAAT 13.10: Erdoğan Başbakanlık'a döner dönmez MİT Müsteşarı Taner geldi. ?Olağan görüşme' olarak yansıtılan buluşmada ?içeride' konuşulan istihbarat raporları değerlendirildi.

Bakan Şener'in sürpriz misafiri

SAAT 14.00: Ve günün sürpriz trafiği başladı. ABD Büyükelçisi Wilson, aday olmadığını açıklayan Devlet Bakanı Şener'i ziyaret etti. 1 saatlik görüşme sonrası Şener, aniden Köşk'e çıktı.

ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne koştu

SAAT 17.00: Bakan Şener Köşk'te 15 dakika kaldı. ABD elçisi, bu kez Dışişleri Bakanlığı'nda göründü. Sınır ötesi operasyon tartışılırken, esrarengiz hareket tansiyonu iyice yükseltti.

DOLMABAHÇE'DEN SONRA İLK KEZ YÜZ YÜZE

Başbakan Erdoğan, bir ay önce gerçekleşen ve sır olarak kalan Dolmabahçe zirvesinden sonra ilk kez Büyükanıt'la yüz yüze görüştü. Erdoğan, ?İçerisi bitti mi ki, sıra Irak'a gelsin? diyerek sınır ötesi operasyona karşı çıkmıştı.

Köşk-Karargâh-Hükümet üçgeninde yoğun trafik

Türkiye, terör olaylarındaki tırmanışı ve yaklaşan genel seçimleri konuşurken, Başkent Ankara'da dün yoğun bir trafik yaşandı. Köşk, Genelkurmay ve Hükümet üçgeninde gerçekleşen hareketlilik, medyayı da alarma geçirdi.

İlk olarak Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte Genelkurmay Karargâhı'na giderek ?güvenlik brifingi? aldı. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt tarafından törenle karşılanan Erdoğan ve Gül'e, daha sonra Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından ?terör ve güvenlik? konusunda hazırlanan geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı. 1 saat 50 dakika süren ziyaret sırasında başta terör örgütü PKK'nın artış gösteren eylemleri olmak üzere, son günlerde yaşanan güvenlik konularının ele alındığı öğrenildi. Önceden planlandığı belirtilen brifingle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Emre Taner'i Başbakanlık'ta kabul etti. Yarım saat süren görüşmede Taner, terörle ilgili son istihbarat raporları konusunda bilgilendirmede bulundu.

WILSON HEYECAN YARATTI

Bu dakikalarda Başbakanlık'a bu kez sürpriz bir konuk geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, saat 13.30 sıralarında Başbakanlık binasına giriş yaptı. Wilson'un, milletvekilliğine adaylığını koymayan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ?uğurlama ziyareti? gerçekleştirdiği bildirildi.

Kararname için çıkmış

Şener, Wilson'u kabulünün ardından, Çankaya Köşkü'ne çıktı. Ancak Şener'in ?veda ziyareti? diye tanımladığı bu randevunun, BDDK üyeliğine yapılacak olan atama kararnamesi olduğu çıktı. Kemal Çevik'in istifasının ardından BDDK'da hukukçu kurul üyeliği boş duruyordu. Hükümet, buraya Başbakanlık Birinci Hukuk Müşaviri Ümit Ulvi Canik'in atanmasını kararlaştırdı. Şener de, kararnameyi onay için Cumhurbaşkanı'na elden götürdüğü öne sürüldü.

Ross Wilson Dışişleri'nde

ABD Büyükelçisi Ross Wilson dün saat 17.00'de Dışişleri Bakanlığı'na gitti. Büyükelçilik kaynakları, Wilson'ın, Bakan Gül ile görüşmediğini, üst düzey bürokratlarla bir araya geldiğini doğruladı. Bakanlık yetkilileri ise böyle ziyaretin söz konusu olmadığı bilgisini verdi. AKŞAM muhabirinin ziyarete tanık olmasına karşın, bakanlığın yalanlaması dikkati çekti. Öte yandan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, iki gün önce de Genelkurmay'a program dışı bir ziyaret gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bakan Şener ?tesadüf' dedi

ŞENEr, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçisi'ni kabulünün önceden alınmış randevu üzerine gerçekleştiğini, görüşmede Türk-Amerikan ilişkileri ve Irak konularının gündeme geldiğini söyledi. Seçimde aday olmayan Şener, Sezer'i ziyaret amacının ise ?veda' olduğunu bildirdi, iki görüşmenin aynı güne rastlamasını ise ?tesadüf' diye niteledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber