Kredi kartları faizi acilen düşürülmeli

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİ- DER), kredi kartlarına uygulanan yüzde 5.57 oranındaki aylık faiz uygulaması ile yüzde 6.21 oranındaki gecikme faiz oranlarının acilen indirilerek, akdi faiz oranının yüzde 3 olarak açıklanması gerektiğini bildirdi.

ENFLASYONUN 9 KATI

TÜBİDER Genel Başkanı Fuat Engin tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2 Temmuz 2007 tarihinden başlayarak 3 aylık dönem için uygulanacak kredi kartı faiz oranlarının Merkez Bankası tarafından yeniden belirleneceği hatırlatıldı. Haziran ayı itibariyle enflasyon oranının yüzde 10'un altına indiğine işaret edilen açıklamada, ?Kredi kartlarına uygulanan aylık akdi faiz oranının yüzde 5.57, temerrüt faiz oranının ise yüzde 6.21 olması ile yıllık yüzde 74.52 oranında uygulanan, enflasyonun 9 katı oranında fahiş faiz uygulanmasının hiçbir hakkaniyet ölçüsüne sığmadığı açıkça ortadadır? denildi.

AYIP TEMİZLENSİN

Öte yandan, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ile Tüketici Hakları Derneği, dün ortak basın açıklaması yaparak, tüketicilere iki gün boyunca kredi kartı kullanmama çağrısı yaptılar. TÜDEF Başkanı Ali Çetin tarafından okunan ortak açıklamada, ?Adalet, kredi kartı soygunu için kapısına giren her tüketiciye ?haklısın' diyor. Yıllık kart ücretlerini iade ediyor. Ama bizim beklediğimiz iktidarca bu ayıbın temizlenmesidir. Tek, tek tüketicilerin mahkemelere taşınmasına son verilmesidir? ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber