Uzan: Üniversite sayısı 5'e katlanacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Giresun'da yaptığı konuşmada eğitimle ilgili vaadlerini açıkladı.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Giresun'un Bulancak İlçesi'nde halka hitaben yaptığı konuşmada mazotun 1 YTL olacağını söylediğini belirterek, diğer partilerin kendisini taklit ettiğini savunurken, üniversite sayısını 4- 5 kat arttıracaklarını söyledi. Uzan'ı Giresun'da yaklaşık 50 kişi izledi.

Bulancak Belediye Meydanı'nda seçim otobüsünden yaklaşık 2 bin kişiye seslenen ve ?Taahhütlerimin arkasına ismimi yazdım, namusumu, şerefimi, haysiyetimi koydum? diyen Uzan, ?Ağustos ayında fındık 8 YTL, mazot 1 YTL olacak dedim. Şimdi tüm partilerde mazotu 1 YTL yapacaklarını söyleyerek bizi taklit ediyorlar. Ben söyleyene kadar aklınız neredeydi? İşsizlik tüm Türkiye ve Karadeniz'in de sorunu. İşsizliği bitireceğim. Onun için siyasetteyim, onun için yollardayım. Türk genci, Türk insanı işsizlikten kurtulacak. Hepsinden önemlisi terörün kökünü kazıyacağız. Şehitlerimizin hesabı sorulacak. 22 Temmuz'da oyunuzu bize verin, gerisini merak etmeyin. Hesap nasıl sorulur göstereceğiz? diye konuştu.

Uzan, fındığın, mazotun, öğrencinin, eğitimin çok önemli olduğunu fakat bunları seçim vaadi değil taahhüt olarak söylediğini belirterek şöyle devam etti:

?İktidara geldiğimizin ertesi günü söylediklerimi yapacağıma ?namus sözü' veriyorum. ÖSS'yi kaldıracağız. Gençler istediği branşta okuyabilecekler. Sizlere öyle baskı uyguladılar ki sanki Türk genci okuyamaz, okumamalı. Üniversite sayısı Türkiye'de 4'e, 5'e katlanacak. Dünya fındığının yüzde 85'ini Türkiye ve Karadeniz üretiyor. Fiyatı da Türkiye ve Karadeniz belirleyecek bundan sonra. Yabancıya peşkeş çekilmeyecek, ne fındık, ne Türkiye'nin başka bir şeyi. İşsizlik bitirilecek ve ben işsiz insanımızı iş buluncaya kadar, işsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı ile kıvranan insanımıza 350 YTL maaş vereceğim. Mazot 1 YTL olacak. Yeter ki 22 Temmuz'da oylarınızı bizden esirgemeyin.?

Bulancak'ta yaptığı konuşma ardından Giresun'a gelen Cem Uzan, burada beklediği ilgiyi göremedi. Uzan, Selüloz-İş üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu yaklaşık 50 kişi ile 10 dakika kadar selamlaştıktan sonra Giresun'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber