MEB, 3500 4/C'liyi 4/B'li Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin, sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerini bildirdi. Kaya, yaptığı açıklamada, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında 3 bin 500 kısmi zamanlı geçici öğreticinin istihdam edildiğini anımsattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin, sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerini bildirdi.

Kaya, yaptığı açıklamada, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında 3 bin 500 kısmi zamanlı geçici öğreticinin istihdam edildiğini anımsattı.

Söz konusu öğreticilerin görevlendirmeleri hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı ve genelgenin Eğitim-Sen tarafından Danıştay'da açılan dava sonucunda iptal edildiğini hatırlatan Kaya, bu nedenle ilgililerin görevlerine son verildiğini belirtti. Kaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Söz konusu yargı kararı ile görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin bu mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, bunlardan Talim Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararında belirtilen kadrolu ve sözleşmeli öğretmenliğe atanma şartlarını taşıyanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir."

AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin, sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerini bildirdi.

MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretim ihtiyacını karşılamak amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında 3 bin 500 kısmi zamanlı geçici öğreticinin istihdam edildiğini ifade ederek, söz konusu öğreticilerin görevlendirmeleri hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı ve genelgenin Eğitim-Sen tarafından Danıştay'da açılan dava sonucunda iptal edildiğini hatırlattı.

Kaya, bu nedenle ilgililerin görevlerine son verildiğini ve dolayısıyla mağdur olduklarını ileri sürerek, ''Yargının bu kararı üzerine sözleşmeleri iptal edilmeseydi, bu kişilerin sözleşmeleri 30 Haziran 2007 tarihi itibariyle sona erecekti. Söz konusu yargı kararıyla görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin bu mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, bunlardan Talim Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararında belirtilen kadrolu ve sözleşmeli öğretmenliğe atanma şartlarını taşıyanlar, Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik tarafından verilen talimat gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir'' şeklinde konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber