YSK'dan İbrahim Tatlıses'e onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK Başkanı Zahid Akman, seçim döneminde radyo ve televizyon yöneticilerine büyük görev düştüğünü belirterek, sorumlulukları dışında bazı yanlışlar yapanları tespit edip gereğini yapacaklarını bildirdi. Akman, seçim sürecinde yapılacak yanlış yayınlarla demokrasinin işleyişinin engelleneceğini dile getirerek, yapılacak yanlış yayınlar karşısında daha önceki dönemlerde olmadığı kadar ağır müeyyideler uygulanacağını dile getirdi.

YSK'nın 3984 sayılı yasa gereği seçim öncesi müeyyideleri uyguladığını anımsatan Akman, önce ilgili yayın kuruluşlarına uyarı cezası verildiğini, tekrarı halinde program durdurma ve yinelenmesi durumunda da ekran karartmaya kadar ceza verildiğini belirtti. Akman, ''Kitle iletişim aracı yöneticilerimizin bu dönemde çok daha

duyarlı olmaları gerekiyor. Zaman zaman bazı yayıncı arkadaşlarımız ileriye dönük hesapları doğrultusunda yapmamaları gereken yayınlar yapmışlardır ve bunlar tespit edilip gerekli müeyyideler uygulanmıştır. Bu seçim döneminde de radyo televizyon yöneticilerine büyük görev düşüyor. Sorumluluğu dışında bazı yanlışlar yapanları tespit edip gereğini yapacağız''dedi.

-İbrahim Tatlıses'e onay-

RTÜK olarak Yüksek Seçim Kurulu'na siyasi içerikli olmadığı halde program sunan siyasi parti adaylarının durumunu sorduklarını belirten Akman şunları kaydetti:

''YSK'dan bununla ilgili karar çıktı. Şebnem Kısaparmak, İbrahim Tatlıses bu konuda kamuoyunun en bildiği isimlerdir, hepinizin bildiği gibi. YSK'dan siyasi içerikli program yapmayan, ancak siyasi partiden aday olan televizyon sunucularının programlarına devam etmesinde bir mahzur olmadığı kararı çıktı. Ancak programlarında kendi amaçları için ekranı kullanma söz konusu olursa, siyasi parti propagandası söz konusu olursa, diğer televizyonlarda ihlal yapan yayıncılara verilen müeyyideler uygulanacaktır. Özetlemek gerekirse bu popüler isimler siyasi içerikli olmayan programlarına devam edebilirler.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber