Muhtarlara cep telefonu dağıtıldı mı?

Haber Giriş : 22 Haziran 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Erzincan Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Kul, Başbakan'ın Erzincan'a gelmesi nedeniyle muhtarlara cep telefonu, bin kontör, t-short, kalem, çakmak, çakı bıçağı, cüzdan ve şapka gibi malzemelerin bulunduğu çanta dağıtıldığını ileri sürdü.

Kul, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından Başbakan'ın Erzincan'a geleceği gün olan bugün Erzincan Kültür Merkezi'ne kimlikleriyle birlikte gelmeleri istenerek cep telefonu dağıtılacağı şeklinde mesajlar çekildiğini iddia etti. Kul, önceleri ciddiye almayarak şaka olduğunu zannettiklerini mesajın bugün doğru çıktığını ifade ederek, ?Her fırsatta tüm yurttaşlarımıza ahlak ve dürüstlük dersi veren Başbakan'ın Erzincan'a geldiği gün, tüm muhtarların şehir merkezine çağrılarak ellerine bir çanta tutuşturulmasının siyasi ahlakla bağdaşır bir yanı bulunmamaktadır? dedi.

Seçimler öncesi hükümetin kimi köylerin yollarına asfalt dökmesini, kimi köylere sulama kanalları yaptırmasını belki hizmet olarak kabul edilebileceğini belirten Kul, açıklamasında ?Ama bu derece açık ve aleni bir şekilde cep telefonu, bin kontör, 2 adet t-short, kalem, çakmak, çakı bıçağı, cüzdan ve şapka gibi malzemelerin bulunduğu çanta dağıtılmasına ilk kez tanık oluyoruz? dedi.

SİYASİ SKANDAL

Muhtarlara cep telefonu dağıtılmasını siyasi bir skandal olarak değerlendiren Kul, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

?Bu siyasi rüşvetin ta kendisidir. Bu olayın kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Bu olayı Erzincan Bağımsız Milletvekili adayı oyarak şiddetle kınıyorum. Bu dağıtılan malzemeleri alan muhtarlarımızın dağıtılan bu rüşvete rağmen oylarını satmayacaklarına olan inancımla bu çirkin olayı tüm Türkiye'nin bilgisine ve değerlendirmesine sunuyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber