Bakan Koç'a su protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇEŞİTLİ törenlere katılmak ve açılışlar yapmak üzere memleketi Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un makam otomobilinin önünü kesen köylüler, susuzluktan yakındı. Koç'un tepkisiz kaldığı protesto eylemini gerçekleştiren köylüler, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Bakan Koç, Aydın'da ilk olarak Nazilli Polis Okulu 5'nci dönem mezuniyet törenine katıldı, dönem 1'ncisi olan Şener Canbey'e belgesini verdi. Bakan Koç mezuniyet töreninin ardından Nazilli'nin Sevindikli Köyü'ne geçti. Burada yetişkinlere yönelik düzenlenen bilgisayar kursunu tamamlayanlara sertifikalarını dağıtan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, muhtarlık sağlık hizmet binasının da açılışını yaptı.

Bakan Koç Sevindikli Köyü'nden ayrılırken, Nazilli'nin Beğendik Köyü'nden gelen yaklaşık 80 kişilik köylü grubunun su protestosuyla karşılaştı. Beğendik Köyü sakinleri kendi köylerine sulama suyu verilmediğini öne sürerek, Bakan Koç'un makam aracının önünü kesti. Koç'un tepkisiz kaldığı protesto eylemini yapan köylüler, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Bakan Koç daha sonra gittiği Güzelköy'de, KÖYDES Projesi kapsamında yapılan parketaşı yolu hizmete açarken yaptığı konuşmada kendisini protesto eden köylülere cevap olarak ?Kuraklığı hep birlikte çekeceğiz. Yalnız ben sulayacağım demeyeceksiniz. Bu adaletsizlik olur'' dedi.

?AĞAR HEP GEÇ KALIYOR'

Gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Bakan Koç, Mehmet Ağar'ın Antalya mitingindeki ?İktidara gelirsek 50 milyon turist getireceğiz'' sözlerinin hatırlatılması üzerine, ?Onların söylediklerini biz iki sene önce program haline getirmiştik. Onların daha yeni haberleri oluyor. Mehmet Ağar zaten her zaman geç kalıyor. Zaten 2023 programında Türkiye'de 60 milyon turist gelecek'' dedi.

Islık çalarak seçimi kazanacaklarını ileri süren Bakan Koç, ?Niye? Çünkü onların bize ıslık çalarak yaptıkları protestoyu bu kez millet onlara yapacak. Millet onlara ıslık çalarak güle güle diyecek'' diye konuştu.

Bakan Koç konuşmaların ardından Nazilli'nin Demirciler Köyü'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber