Türkiye'deki en çok fişi Konyalı çocuk topladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Vergi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen ?Ülkemi Seviyorum Belgemi Alıyorum? adlı kampanyada dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle aldı.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, kampanyada dereceye giren öğrencilerin yanı sıra dün yapılan çekilişte çeşitli ödüller kazanan katılımcı öğrencilerin salonda bulunduğunu söyledi.

Kaynak, geleceğin mükellefleri olan öğrencilere fiş alma alışkanlığını şimdiden kazandırmak amacıyla düzenledikleri bu etkinlikte, öğrencilerden kendilerine 182 bin 996 zarf ulaştırıldığını, her bir zarfta ise 50 fiş bulunduğunu söyledi.

9 milyon adetten fazla fiş toplayan Konyalı öğrencilerin, aynı zamanda Konya'yı Türkiye genelinde düzenlenen kampanyalarda en çok fiş toplanan kent yaptığını vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti: ?Konya kent merkezinde yaşayan kişi sayısının 12 katı fiş toplandı. Ankara ve İstanbul bizim elde ediğimiz rakamlara ulaşamadı. Çocuklara yönelik bu çalışmayla geleceği bugünden inşa etmeyi amaçladık. Ayrıca kampanyaya katılan çocuklarımız, anne-babalarını da fiş alamaya zorladı, böylelikle büyüklerine de bu alışkanlığı kazandırdılar. Hatta pek çok öğrencimizin, eve paketle gelen büyüklerine alışveriş fişi sorduğunu öğrendik.?

Vali Vekili Mehmet Mızrak'ın da katıldığı programın sonunda en çok fiş toplayan Merve Doğan, Cengiz Tataroğlu, Muhammet Halil Görgülügil, Mahmut Sami Borahan ve Dilber Koçer adlı öğrencilere birer MP3 çalar armağan edildi.

Ayrıca dünkü kurada futbol topu ve yapboz kazanan 200 öğrenci, ödüllerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber