İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başkaları üzerinden ilaç yazdırıp satan çete çökertildi

Balıkesir'de çok sayıda kişinin kimlik numarasıyla kendisine sağlık raporu yazdırarak uyuşturucu ve uyarıcı niteliğindeki ilaçları alıp piyasaya süren şahsın evine baskın düzenlendi. Narkotik köpeği 'Helyus' ile evde yapılan aramada uyuşturucu niteliği taşıyan ilaçlar ve çok sayıda T.C. kimlik numarası ile hastane barkodu ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2018 23:03, Son Güncelleme : 18 Aralık 2018 23:15
Başkaları üzerinden ilaç yazdırıp satan çete çökertildi

Balıkesir'de çok sayıda kişinin kimlik numarasıyla kendisine sağlık raporu yazdırarak uyuşturucu ve uyarıcı niteliğindeki ilaçları alıp piyasaya süren şahsın evine baskın düzenlendi. Narkotik köpeği 'Helyus' ile evde yapılan aramada uyuşturucu niteliği taşıyan ilaçlar ve çok sayıda T.C. kimlik numarası ile hastane barkodu ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden biri tutuklandı, birisi adli kontrol şartıyla 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler il merkezinde aralarında devlet kurumlarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu birçok vatandaşın T.C. kimlik numarasını ele geçirip eczanelerden ilaç alan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Polisler, şahısların özellikle psikiyatri hekimlerinden sağlık raporları çıkartarak, bu raporlarla uyuşturucu ve uyarıcı niteliğindeki ilaçları yüklü miktarda alarak hastane ve aile hekimliklerinden reçeteye yazdırdıklarını tespit etti. Şüpheli şahısların yazdırdıkları ilaçları değişik eczanelerden alarak piyasada pazarladıkları, kendilerine ekonomik rant sağladıkları da öğrenildi.

Polis ekipleri hastane ve aile hekimlikleri ile birçok eczaneden elde ettikleri yüzlerce güvenlik kamerasını tek tek inceleyerek şahısların eşkaline ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler vatandaşları mağdur duruma düşüren Ş.D., D.D., T.D. ve A.D. isimli şahısları gözaltına aldı.

Şahıslara yönelik düzenlenen şafak operasyonunda narkotik köpeği 'Helyus' ile evde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu niteliği taşıyan ilaç kutuları, emekli öğretmen adına düzenlenmiş sağlık raporu, vatandaşlara ait T.C. kimlik numaraları ele geçirildi. Ayrıca vatandaşların T.C. kimlik numaraları ile şahısların aile hekimliklerini de değiştirdikleri bilgisine ulaşıldı.

Yakalanan Ş.D., D.D., T.D. ve A.D. isimli şahıslardan D.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ş.D. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şahıslar ise serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber