Maliye Bakanlığı, görevde yükselme yönetmeliğine uymuyor.

Haber Giriş : 07 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2003 yılında yayımlanan 2003/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile görevde yükselmede önemli düzenlemeler yapılmıştı. Bu düzenlemelerden birisi de, bazı kamu kurumlarına ön eleme sınavı adı altında sözlü sınav yapılmasına olanak sağlamasıydı. Memurlar.NET olarak, genelge çıktıktan sonra yaptığınız yorumda, bunun bir geriye dönüş olduğunu ve sözlü sınav yoluyla görevde yükselmelerdeki objektifliğe gölge düştüğünü belirtmiştiniz. Bu açıklamalarımız akabinde Danıştay Başkanlığına açılan dava olumlu sonuçlanmış ve ilgili hüküm hakkında yürürlüğün durdurulmasına karar verilmiştir.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun 2003/1404 sayılı Kararımda, 2002/25 sayılı Başbakanlık Genelgesinin üçüncü maddesine eklenen; "ön eleme sınavı yapan kurumlar, bu sınavı yaptıktan sonra" ibaresinin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Ancak, bu karara rağmen Maliye Bakanlığı ön eleme sınavı altında yazılı bir sınav yapmıştır. Bizler bu yazılı sınavın ilgili mevzuata uygun olmadığını düşünüypruz.

Maliye Bakanlığı, Personel Genel Müdürü Ali KARAARSLAN'ın bir an önce bu konuya eğilerek gerekli düzeltmeyi yapması en büyük temennimizdir.

Bu çerçevede, ilgili genelgede belirtilen ve memurların öğrenim durumu, hizmet süresi, sicil notu, hizmet içi eğitim programlarına katılım, KPDS notu ve disiplin cezası gibi kıstaslar temel alınarak bir sıralama yapması ve bu sıralama sonucundaki en yüksek puanlı adayların iki katı adayın çağrıldığı eğitimlere alınması konusunda gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Not: 2003/25 sayılı genelge memurlar.net'in genelgeler bölümünde bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber