KPDS Esaslarında Değişen Bir Şey Yok

23 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede, "Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" adlı bir yönetmelik yayımlanmıştır. Söz konusu bu yönetmelik, 21/9/1990 tarihli ve 20642 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esasları yürürlükten kaldırmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net olarak KPDS sınavına dair bilgileri "Sınavlar ve Sorular" başlıklı ana kategori altında yer alan KPDS alt kategorisinde toplamıştık.

Bu kategoride Soru-Cevap, Sınav Soruları ve Mevzuat olmak üzere 3 alt kategori daha yer almaktaydı. 23 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik Mevzuat kategorisinden yayımladığımız "Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esasları" yürürlükten kaldırmıştır. Ancak bu esaslar fiilen zaten uygulamada değildi....

KPDS tazminatının ödenmesinde, 1997 yılında uygulamaya konulan "Yabancı Dil Tazminatı Miktarlarının Tespitine İlişkin Esaslar" dikkate alınmaktaydı. Bu esaslar hala yürürlüktedir. Bu bakımdan, 23 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik KPDS tazminatı alanlar açısından bir değişiklik getirmemiştir. KPDS tazminatını nasıl hesaplanacağına dair detaylar için tıklayınız.

23 Haziranda yürürlüğe giren yönetmeliğin düzenlediği en önemli husus sınavı yürütecek olan "Sınav Yürütme Kurulu"nun görevlerine ilişkindir. Bunun dışında KPDS sınavına girecekleri ilgilendiren önemli bir detay yer almamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber