Beşinci askere de 'Bomba' gözaltısı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli subaylar Z.Ö. ile K.O. emniyette sorgulandı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınan asker sayısı beşe çıktı.

Emekli astsubay Oktay Y, emekli yüzbaşı Muzaffer T, emekli astsubay Mahmut Ö'nün tutuklanması sonrası gözaltına alınan emekli binbaşı Z.Ö ile emekli yüzbaşı K.O'nun gözaltına alınması sonrası İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi konu ile ilgili her türlü habere yayın yasağı koydu. İstanbul polisinin Ümraniye'deki bir gecekonduya düzenlediği operasyonda gecekonduda bulunan Mehmet D. ile Ali Y. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve çok sayıda patlamaya hazır fünye bulundu.

BAŞKA CEZAEVİNE NAKLEDİLECEKLER

Bu arada, soruşturmayı genişleten cumhuriyet savcısı daha önce tutuklanan ve aralarında emekli Yüzbaşı Muzaffer T'nin de bulunduğu diğer şüphelilerin, Bayrampaşa Cezaevi'nden başka cezaevlerine nakledilecekleri öğrenildi. Muzaffer T'in tutuklanmadan önce bu evde ikamet ettiği ortaya çıktı.

BİLGİSAYARDAKİ ŞİFRELER ÇÖZÜLÜYOR

T'nin mahkeme kararı ile el konulan bilgisarında kurdukları örgüte ait çok gizli bilgiler ve siyasi bir partinin çalışmaları bulunduğu ögrenildi. Özel ekip tarafından yapılan soruşturmada zanlıların ele geçirilen bilgisayarlarında, "Devletin yeniden yapılanması için önerilen "Master plan ön çalışması" ibareli bir kitapçık bastırdıkları ve Amaç kapsam bölümünde, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yazılarak hitabenin altında "Gençliğe hitabesinde gerekçesini bulan yeni bir teşkilat yapısı oluşturma ve uygulamaların temel hareket noktalarını oluşturacak Master Plan çalışmasına ışık tutmak amacı taşıdığı belirtildi. Bu arada, patlayıcıları ile ilgili maddelerin incelenmesi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber