Ağar'ı yuhalatmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Başbakan Erdoğan, DP lideri Mehmet Ağar'ı memleketi Elazığ'da yuhalatmadı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in yuhalanması üzerine de, "Lütfen, lütfen... Yuh bu topluluğa yakışmıyor" diye müdahale etti.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile partisinin Elazığ'da düzenlediği mitinge katıldı. Elazığ'da yaklaşık 40 derece sıcaklıkta yapılan mitinge katılanlardan çoğu çocuk ve kadın yaklaşık 100 kişi baygınlık geçirdi. Erdoğan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın memleketi Elazığ'da düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde, AKP'lilerin yuhalaması üzerine "Yok yok gerek yok" diyerek izin vermedi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sözleri sırasında meydanda bulunanların bir bölümü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i yuhalayıp istifaya davet etti. Bunun üzerine Erdoğan, "Lütfen, lütfen. Ne zaman neyi yapacağınızı iyi bilirsiniz. Onun için yuh, bu topluluğa yakışmıyor" diye konuştu. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de konuşmasında, "Siyasi hayatta övünecekleri tek şey beni cumhurbaşkanı yapmamak. Ama gün gelecek cevabı siz vereceksiniz" dedi. Erdoğan, "Gakkoşlar diyarının yiğit insanları" diye başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Çıkıyor diyor ki; Mazot 1 YTL olacak. Sayın Baykal diyor ki; Ben daha ucuzuna satarım. Sayın Baykal diyor ki; AKP ne veriyorsa ben 2 katını vereceğim. İnanın bunlar hesap bilmiyor.

UZAN'A YÜKLENDİ Bakınız birisi meydan meydan dolaşıyor. Babası, kardeşi, hepsi yurt dışında kaçak. Madem haklısın, madem dürüstsün niye burada değiller. Niye kaçıyorlar, bu malın, bu mülkün sahibi madem sensin, o zaman niye açıkça 'Benim bunların sahibi' diyemiyorsun. Niye adaletten, yargıdan kaçıyorsun?

Gövde gösterisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DP Lideri Mehmet Ağar'ın memleketinde yaklaşık 10 bin kişiye hitap ederek gövde gösterisi yaptı. Erdoğan mitinge katılanlara, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte kırmızı karanfiller atarken, mavi renkli balonlar uçuruldu.

Polisten destek

Malatya'da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemek için gelen engelli vatandaşlar izdihamda büyük zorluk çekti. Bunun üzerine polisler, engelli bir vatandaşı tekerlekli sandalyesiyle birlikte bariyerlerin önüne aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber