İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Harcırah ödemesinde, yer değiştirme masrafının değişken unsuru, hangi halde eşlere tam olarak ödenir?

Mevcut uygulamada ikinci sırada yer değiştiren eşe sürekli görev yolluğunun yarısı ödenmekteyken yeni görüş yazısına göre eş durumuna bağlı yolluk ödemelerinde sürekli görev yolluğu her iki eşe de tam olarak ödenecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Aralık 2018 09:08, Son Güncelleme : 21 Aralık 2018 09:11
Harcırah ödemesinde, yer değiştirme masrafının değişken unsuru, hangi halde eşlere tam olarak ödenir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eşlerin nakli halinde yer değiştirme masrafının nasıl ödeneceğine ilişkin olarak önemli bir görüş verdi. Bakanlık görüşünde, 6245 sayılı Kanunun 45/c bendine atıfta bulunularak, eşin yer değiştirme masrafının değişken unsurunun yarı oranında hesaplanacağı ancak bunun 4 istisnası olduğu belirtilmiştir.

O 4 istisna ise şu şekildedir:

a) Eşlerden sadece birisinin memuriyet mahallinin değişmesi,

b) Eşlerin, farklı memuriyet mahallerinden aynı memuriyet mahalline atanmaları,

c) Eşlerin aynı memuriyet mahallinden farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

ç) Eşlerin, farklı memuriyet mahallinden farklı farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

durumunda ise harcıraha müstehak eşlerin her biri için yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tam olarak ödenmesi gerektiği mütalaa edilmektedir." denilerek eş durumuna bağlı yolluk ödemelerinde özel durumların dikkate alınması ve özel durumlarda yolluğun her iki eşe de tam olarak ödenmesi gerektiği yönünde görüş verilmiştir.

Hali hazırda mevcut uygulamada ikinci sırada yer değiştiren eşe sürekli görev yolluğunun yarısı ödenmekteydi. Artık, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu görüşüne göre, eş durumu bağlı sürekli görev yolluğu ödemelerinde özel durumlar dikkate alınacak ve özel durumlara göre sürekli görev yolluğunun ikinci sırada giden eşe yarısı veya tamamı ödenecek.

Harcırah hesaplama robotu için tıklayınız.

İŞTE GÖRÜŞ YAZISI

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber