MEB'e 400 milyon euro hibe aktarılacak

Avrupa Birliği Türkiye'deki mülteciler için sağladığı ikinci 3 milyon euroluk yardım paketi çerçevesinde 400 milyon euroyu daha gönderiyor. Hibe olarak gönderilen kaynak Suriyelilerin eğitimi için doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılacak

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 21 Aralık 2018 06:40, Son Güncelleme : 21 Aralık 2018 09:07
MEB'e 400 milyon euro hibe aktarılacak

Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki mülteciler için sağladığı ikinci 3 milyar euroluk mali yardım paketi çerçevesindeki 400 milyon euroluk ilk işbirliği için imzalar atıldı. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun konuyla ilgili basın bültenine göre, Komisyon Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin eğitimine yönelik 400 milyon euro tutarında yeni bir destek paketini onayladı. Böylece, Türkiye'deki Mülteciler için AB Mali Yardım Programı'na ilave 3 milyar euro mali desteğin sağlanması konusunda AB'ye üye devletlerin vardıkları anlaşmanın ardından ilk adım atılmış oldu. Konuyla ilgili basın bülteninde "400 milyon euro, doğrudan hibe şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılacak" denildi.

İşbirliği paketi ile ilgili imzalar dün AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Christian Berger ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Reha Denemeç tarafından atıldı. Öte yandan AB'nin ikinci 3 milyar uroluk yardımıyla ilgili konuşan AB Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Christian Berger, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için koşulların oluşmadığını söyledi. 29 Haziran'da AB üye Devletleri ikinci üç milyar euroluk dilimin nasıl finanse edileceğine karar vermiş, bu çerçevede söz konusu tutarın 2 milyar euroluk kısmının AB bütçesinden karşılanmasına, kalan 1 milyar euronun ise üye devlet katkılarından karşılanmasına karar verilmişti.

Mart 2016'da Türkiye ve AB arasında yapılan göç anlaşması Türkiye'deki mülteciler için AB'nin Türkiye'ye ilk etapta üç milyar euro mali destek sağlaması, 2018 sonuna kadar da ikinci üç milyar euroluk desteği de tahsis etmesi öngörülüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber