Diyanet'e tepki: Cemaatlerden onay almayan görüş serdedilez mi?

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "dini alanda kimin neye nasıl inanması gerektiği konusunda mutlak yetkinin birtakım cemaatler ve şahıslara ait olduğunu, dolayısıyla cemaatlerden onay almamış farklı bir dini görüşü savunma imkanının bu memlekette artık son bulduğunu gösteriyor." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2018 17:35, Son Güncelleme : 21 Aralık 2018 17:37
Diyanet'e tepki: Cemaatlerden onay almayan görüş serdedilez mi?

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan yazısında, Kuran'ın Hz. Peygamber'e indirilmesine dair görüşlerini açıklamıştı. Tıklayınız.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, bugüne kadar hiç alışılmamış bir şekilde ilk kez ilahiyat alanında görüş açıklayan bir akademisyeni hedef alarak bir açıklama yapmıştır. İlgili açıklama için tıklayınız.

Prof. Mustafa Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığının bu açıklamasına tepki gösterdi.

İşte Öztürk'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca dini grup ve cemaatlerin Diyanet ve İlahiyat gibi kurumlara ayar verme cesaretlerinin belki ilk defa bu kadar yüksek trende ulaştığına şahitlik ediyoruz.

Kendilerini birer baskı grubu olarak konumlandıran bu odaklar söz konusu kurumlara yönelik planlarını ve amaçlarını gerçekleştirmek için özellikle seçim sath-ı mailinde siyasi iradeyi de etkilemeyi fırsat bilerek sistematik karalama kampanyanları tezgahlıyorlar. Son kampanyada konu mankeni olarak bizi seçmiş görünüyorlar.

Bugün gelinen nokta, dini alanda kimin neye nasıl inanması gerektiği konusunda mutlak yetkinin birtakım cemaatler ve şahıslara ait olduğunu, dolayısıyla cemaatlerden onay almamış farklı bir dini görüşü savunma imkanının bu memlekette artık son bulduğunu gösteriyor.

Bu yüzden, İlmi çalışmalara devam etme ve farklı bir fikir/görüş beyan etmenin tek yolu, yurtdışındaki bir üniversitede çalışmak gibi görünüyor.

Görelim Mevla neyler diyelim, Mevla'dan hayırlısını dileyerek biz yolumuza devam edelim...

PROF. DR. MUSTAFA ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber