Köprü cezalarının affını içeren kanun teklifinin tam metni

Köprü geçiş cezalarına affı da içeren kanun teklifinde imar barışı ile ilgili önemli bir madde yer aldı. Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ilçelerinin Boğaziçi ön görünüm kabul edilen sınırları da imar barışı kapsamına alınacak. Teklifin kabul edilmesi durumunda Boğaziçi'nin tamamı yasadan faydalanacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Aralık 2018 07:30, Son Güncelleme : 22 Aralık 2018 07:47
Köprü cezalarının affını içeren kanun teklifinin tam metni

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde imar barışına ilişkin önemli bir madde de yer aldı.

Teklifin 2. Maddesi ile Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlardaki taşınmaz maliklerin yapı kayıt belgesinden faydalanması amaçlanıyor.

Habertürk'ten Esra Nehir'in aktardığı bilgilere göre teklifin yasalaşması durumunda Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ilçelerinin Boğaziçi ön görünüm kabul edilen sınırları da imar barışı kapsamına alınacak. Böylece Boğaziçi'nin tamamı imar barışına ilave edilmiş olacak.

İmar barışı kapsamına yeni ilave edilecek bölgeler için 31 Aralık'ta bitecek başvuru süresinin uzatılmasının da değerlendirildiği öğrenildi.

TEKLİFİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber